Három pont, hazai pályán

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.09.17. 10:42

A Simple Női Liga 5. fordulójában az Astra gárdáját fogadta az ETO női csapata, amely több kimaradt helyzet mellett mindkét félidőben a hálóba talált, így megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

ETO FC Győr – Astra HFC-Üllő 2-0 (1-0)
Győr, ETO Park. 200 néző V.: Bognár (Révész, Jakab). 

ETO FC Győr: Halla (Krizanová 79’) – Vida (Öreg 72’), Kovács L., Nagy F., Frajtovic, Süle, Zágonyi (Sali 53’), Ladhani (Semanová 79’), Savanya (Kern 79’), Vachter, Kocsán. Edző: Dörnyei Balázs.

Astra: Schvirján – Csolti, Kövy, Lovász, Kós, Szakonyi, Vidács, Pap, Véninger, Erdész, Tatai. Vezetőedző: Király Bianka.

Tökéletesnek mondható futball időben léptek pályára a csapatok a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban. Az ETO rögtön kezdeményezően játszott, nagy fölényben futballozott, melynek eredményeként a 14. percben Kocsán talált a kapuba, de aztán les címén a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Ezután is zsinórban alakították ki a helyzeteket, a győri lányok, de előbb Vachet, majd Süle, végül Kovács L. hibázott el egy-egy nagy ziccert.

A 31. percben érett góllá a győri fölény, miután Savanya huszonnégy méteres szabadrúgása a bal alsó sarokban kötött ki 1-0.

Fordulás után is szinte végig egy térfélen folyt a játék, a vendégek szórványos kontrái igazi veszélyt nem jelentettek a zöld-fehér kapura. Az 58. percben a vendég kapus bizonytalankodását kihasználva Vachter szép mozdulattal emelt a kapuba 2-0. Ezután is nagy labdabirtoklási fölényben voltak a hazaiak, ám hiába dolgozták ki helyzeteket, az utolsó mozdulatokba sorban hiba csúszott, így már nem változott az eredmény.

Az ETO ezúttal közepes játékkal, kissé fásultan futballozva is magabiztos győzelmet aratott a keményen, néhol durván játszó Astra ellen.

Az 5. forduló után a győri csapat hibátlanul áll, és vezeti a Simple Liga tabelláját. A válogatott Nemzetek Ligája szereplését követően legközelebb szeptember 30-án lép pályára az ETO női csapata Magyar Kupa mérkőzésen a Csepel vendégeként.

Dörnyei Balázs: Egy nagyon szervezett, fegyelmezett és kellemetlen stílusban jásztó csapat ellen sikerült megszereznünk a három pontot. Örülünk, hogy hibátlanul tudtuk zárni a bajnokság első szakaszát. Van nagyon sok pozitívum, de látjuk azokat a pontokat is, amikben még fejlődnünk kell. A munkát folytatjuk a válogatott szünet után, minden játékosunknak sok sikert és sérülésmentes mérkőzéseket kívánunk!

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #Simple Női Liga |