Három magyar csapat is ott lesz a női kézilabda BL-ben

MTI Fotó: O. Jakócs Péter
2023.06.20. 16:21

A bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC mellett a Ferencváros BL-döntősként kapott szabadkártyát, de a Debrecent is láthatjuk a soron következő BL-szezonban.

Az európai szövetség kedden a honlapján hozta nyilvánosságra döntését. A két magyar bajnokcsapat, a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél pedig a Győri Audi ETO KC automatikusan helyet kapott a főtáblán.

A csoportkör sorsolására egy hét múlva kerül sor, mindkét nem esetében két nyolccsapatos csoportot alakítanak majd ki.

A női BL szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten. A férfi BL-ben szeptember 13-án kezdődik az új idény, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négyes döntőre pedig június 8-9-én kerül sor Kölnben. A szabadkártyát nem kapott csapatok az Európa-ligában szerepelhetnek majd ősztől.

Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, ez egy fantasztikusan nagy siker a klub számára. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a Debrecen még nem Bajnokok Ligája-csapat, de komoly marketing-lehetőség ez a város és az együttes számára is, a játékosoknak pedig órási szakmai lehetőség arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek és a következő években ebből profitáljanak.

Van mitől tartanunk, hiszen ez egy tanulóév lesz nekünk. Soha ennyi mérkőzést nem játszottunk, hiszen a szeptembertől februárig tartó időszakban ez plusz 14 meccset jelent. Erőltetett menet lesz szerda-szombat ritmusban” – magyarázta.

    A Bajnokok Ligája mezőnye:
    férfiak:
    ——-
Telekom Veszprém, OTP Bank-Pick Szeged, GOG (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), THW Kiel (német), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Barlinek Industria Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), RK Celje PL (szlovén), PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Montpellier HB (francia), Kolstad HB (norvég), Orlen Wisla Plock (lengyel)
    nők:
    —
Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, DVSC Schaeffler, Odense HB (dán), Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), SG BBM Bietigheim (német), Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Ikast HB (dán), Brest Bretagne (francia), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Rapid Bucuresti (román), IK Sävehof (svéd)

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Bajnokok Ligája | #női kézilabda |