Három évre írt alá a fiatal tehetség, végleges a Győri Audi ETO kerete

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2023.03.28. 12:39

Biztossá vált, hogy a felnőtt csapatban egyre több lehetőséghez jutó, és a korosztályos válogatottban vezérszerepben is bizonyító Farkas Júlia hosszú időre elkötelezte magát a győri klubhoz. A tehetséges irányító profi szerződést kötött és jövőre is az első csapat keretének tagja lesz. Ezzel a szerződéssel véglegessé vált a Győri Audi ETO játékoslistája a 2023/24-es szezonra vonatkozóan.

Farkas Júliával lesz teljes és végleges a Győri Audi ETO kerete a 2023/24-es szezonra vonatkozóan. A klub fiatal tehetsége már megvillantotta az idei szezon során is kivételes tehetségét, és teljesítményével meggyőzte a klubvezetést és Ulrik Kirkely vezetőedzőt, hogy profi szerződéssel folytatódjon pályafutása a klubban.

„Julcsi tehetséges, szorgalmas és alázatos játékos, aki hétről-hétre stabil teljesítményt nyújt az első csapat edzésein, és a mérkőzéseken is, így nem meglepő, hogy egyre több lehetőséget kap a felnőtt csapatban. Nem csak az ügyvezetés, hanem Ulrik Kirkely számára is egyértelmű volt, hogy Győrben fog szerepelni jövőre is. Azt kívánom számára, hogy a folytatásban is ilyen szívvel, elkötelezettséggel és elszántsággal kézilabdázzon, és akkor igazán fényes karrier áll előtte. Julcsi nagy értéke a magyar női kézilabdázásnak, így nem kérdés, hogy Győrben a helye. Három éves szerződést írtunk alá” – mondta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Nagyon örülök, hogy sikerült Győrben profi játékossá válnom. Kislányként mindig arról álmodtam, hogy egyszer a felnőtt csapat irányítója lehetek, és amikor ez az idei szezon során megadatott, nagyon boldog voltam. Mindig is hittem abban, hogy küzdeni kell az álmainkért, és most, hogy egyik nagy álmom megvalósult, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen lehetőség számomra, hogy olyan klasszisoktól tanulhatok, mint Stine Oftedal vagy Estelle Nze Minko. Igyekszem minden nap a legjobbat nyújtani és segíteni a csapatot az eredmények élérésben” – nyilatkozta Farkas Júlia.

Farkas Júlia 18 éves, először 2013-ban került a Győri ETO kötelékébe, azóta pedig a korosztályos csapatokat végigjárva harcolta ki magának a lehetőséget a felnőtt csapatban való szereplésre. Első meccsét a felnőttek között 2021. szeptember 8-án játszotta a Siófok ellen idegenben, amikor meg is szerezte első gólját az NBI-ben. A Bajnokok Ligájában az idei szezonban mutatkozott be, és már 4 gól szerepel a neve mellett. A korosztályos válogatottakban rendre szerepelt, így ifjúsági Európa-bajnok, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, illetve 2019-ben őt választotta az MKSZ az Év női serdülő játékosának. 2015 óta tagja a Győri Audi ETO csapatainak, több mint 250 hivatalos találkozón viselte a klub mezét, ezeken pedig 1000-nél is több gólt szerzett.

Farkas Júlia érkezésével végleges a Győri Audi ETO 2023/24-es szezonra kialakított kerete.

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #kézilabda |