Harmincnyolc éve nem látott csodára készül a Fradi

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.16. 13:53

Csaknem negyven év után juthat magyar futballcsapat egy európai kupasorozat negyeddöntőjébe. Ez a bravúr legutóbb a hazai klubok közül a Videotonnak sikerült, amely az 1984–85-ös UEFA-kupa-sorozatban egészen a döntőig menetelt. Ma a Ferencváros 2-0-s hátrányból igyekszik fordítani a német Bayer Leverkusennel szemben az Európa-liga legjobb 16 csapata között.

A Ferencváros a múlt héten Németországban egy peches mérkőzésen 2-0-ra kapott a Leverkusen elleni nyolcaddöntő első felvonásán, így ma Budapesten (Puskás Aréna, 21 óra, tv: M4 Sport) legalább kettővel kellene nyernie, hogy hosszabbításra mentse a párharcot. A szurkolókon mindez aligha fog múlni, várhatóan csaknem 60 ezer fradista biztatja majd kedvenc csapatát a lelátóról. A Green Monsters, az FTC legnagyobb drukkercsoportja egész stadionos élőképpel készül az Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágójára.

A Ferencváros egyébként nem várhatja jó előjelekkel a meccset, hiszen február 11. óta csupán egy meccset tudott megnyerni, a Debrecen elleni idegenbeli bajnokit 2-0-ra. A Kisvárdával, a Kecskeméttel és a Mezőkövesddel ikszelt a csapat a bajnokságban, majd kikapott Leverkusenben az El-nyolcaddöntő első meccsén, utána pedig az NB I-ben a Puskás Akadémiától.

Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC orosz vezetőedzője elmondta, a sérült játékosok közül sajnos senki nem épült fel a visszavágóra, így mindössze 13 felnőtt focistával kénytelenek kiállni a találkozóra. Ennek ellenére természetesen mindent megtesznek a továbbjutásért.

„A múlt heti meccsen a végeredményt leszámítva amit szerettünk volna megvalósítani a pályán, az többnyire jól sikerült. Ugyanakkor tudjuk, mire képes az ellenfél, mi pedig nem lőttünk gólokat a helyzeteinkből. Tudjuk, hogy min kell változtatni és azzal a kerettel kell megvalósítani a terveinket, amivel rendelkezünk. Az agresszivitás és a naivitás két külön fogalom. Tudjuk, hogy hajtanunk kell az eredményért, de nem szabad naivan játszani, és úgy kimenni a pályára, hogy nagyon kell koncentrálnunk. Ma este még van időnk változtatni a taktikán, videózni is fogunk. Egyértelmű, hogy mást kell játszanunk mint Németországban, de megesik, hogy jó csapatok ellen nehéz megtalálni a megoldást” – jelentette ki a szakember a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó témák: #Európa-liga | #labdarúgás |