Sportlövő Eb

Harminc magyar indul Wroclawban

Fotó: MTI/Kovács Tamás
MTI
2022.08.04. 19:10

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnökségének döntése alapján 30 magyar versenyző vesz részt szeptemberben a wroclawi olimpiai kvalifikációs 25 és 50 méteres Európa-bajnokságon.

Az MSSZ csütörtöki tájékoztatása szerint a puskások és pisztolyosok lengyelországi viadalán a felnőtteknél 16, a junioroknál pedig 14 magyar indul. A szeptember 7-én rajtoló kontinensviadal első felében a juniorok küzdenek az érmekért, a felnőttek pedig szeptember 13-án kezdenek.

Az Eb az első olyan verseny lesz, melyen az európai puskások és pisztolyosok kvótát szerezhetnek a 2024-es párizsi olimpiára. Wroclawban a férfiaknál a kisöbű szabadpuska 3×20 lövéses összetett számban és gyorstüzelő pisztolyban, a nőknél pedig a puskások összetett viadalában és sportpisztolyban osztanak ötkarikás helyeket. Mind a négy számban az egyéni versengések első két-két helyezettje biztosítja helyét az olimpián.

A párizsi ötkarikás játékok első kvótáit közvetlenül a wroclawi Eb előtt sorra kerülő larnacai koronglövő Európa-bajnokságon osztják majd.

Eb-csapat (felnőttek):

férfiak:

puska: Péni István (3×20 összetett egyéni és csapat, fekvő, összetett vegyescsapat), Pekler Zalán (3×20 m összetett egyéni és csapat, fekvő, összetett vegyescsapat), Hammerl Soma (3×20 m összetett egyéni és csapat, fekvő), Hári Péter (fekvő)
pisztoly: Bartók Csaba (központi gyújtású, gyorstüzelő), Bérces Béla (központi gyújtású), Pintér Ernő (központi gyújtású), Takács Tibor (gyorstüzelő)

nők:

puska: Lovász Dorina (3×20 összetett egyéni és csapat, 3×20 összetett vegyescsapat), Mészáros Eszter (3×20 összetett egyéni és csapat, 3×20 összetett vegyescsapat), Toma Dorina (3×20 összetett egyéni és csapat), Dénes Eszter (3×20 összetett egyéni), Gáspár Lalita (3×20 összetett egyéni)
pisztoly: Csonka Zsófia (sportpisztoly egyéni és csapat, standard), Major Veronika (sportpisztoly egyéni és csapat, standard), Sike Renáta (sportpisztoly egyéni és csapat, standard)

Kapcsolódó témák: #sportlövészet |