Aqua Sportközpont

Felújították a medencét

Fotó: Győr+ Archívum
Ficsór Dávid
2021.07.27. 14:12

Kedden délelőtt átadták a nagyszabású fejlesztésen átesett 33 méteres medencét az Aqua Sportközpontban. Igaz maga a vízfelület már korábban is megvolt, most gépészeti felújítást, világításfejlesztést és a környéken lakók nyugalmának biztosítása érdekében hangszigetelési munkálatokat is végrehajtottak a csarnokon.

Nem csak a víz, az élet is pezseg az Aqua Sportközpont 33-as medencéjében. Mindezt ráadásul úgy, hogy a környéken lakókat már nem zavarja. Nagyszabású fejlesztés zajlott ugyanis az uszoda mögött részen, hiszen hangszigetelést kapott az itt található 33 méteres medence. Emellett fontos gépészeti beavatkozásokat is végrehajtottak a szakemberek és mostantól a világítás is megfelel a 21. századi követelményeknek.

Fotó: Marcali Gábor

Kedden délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatták be a fejlesztéseket, ahol Radnóti Ákos Győr sportért is felelős alpolgármestere azt mondta, minden sportra fordított pénz sokszorosan megtérül.

A győri sportlétesítményeket a Győr Projekt Kft. üzemelteti. Hajtó Péter szervezési és üzemeltetési igazgató szerint kiváló kapcsolatot ápolnak a Győri Vízisport Egyesülettel. A nagyméretű medencében kényelmesen dolgozhat egyszerre több utánpótlás korosztály is.

A vízilabda egyre népszerűbb Győrben, Ábrahám Csaba hozzátette, ez a létesítmény remek lehetőséget nyújt a sportolni vágyóknak legyen szó edzésről vagy mérkőzésről, ráadásul most már a környéken lakókat sem zavarják.

Fotó: Marcali Gábor

A Győri Vízisport Egyesület az egyik legdinamikusabban fejlődő klub az országban. Ezt mondta az eseményen Lukács Gergely. A Magyar Vízilabda Szövetség dunántúli területi igazgatója, aki rámutatott, egyre inkább vizes folttá válik a régió vízilabda szempontból, a korábban tapasztalt nagy fehér folt helyett.

Az összesen 110 milliós fejlesztés nagy részben TAO forrásból valósult meg, az önkormányzat 17 millió forinttal támogatta a beruházást, ami 90 százalékban teljesen elkészült. Két héten belül a hiányzó klíma berendezést is beszerelik, így még komfortosabb edzési lehetőségek várják a vízilabda szerelmeseit.

Kapcsolódó témák: #Aqua Sportközpont | #uszoda |