Hamilton befont hajjal, köntösszerű ruhában érkezett a Forma–1-es Magyar Nagydíjra – Fotó

Pécskai István Fotó: MTI/Balogh Zoltán
2023.07.20. 15:03

A hétvégén rendezik a Forma–1-es Magyar Nagydíjat. A pilóták csütörtökön megérkeztek a Hungaroringre, hogy szemügyre vegyék a mogyoródi pályát.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szeret extrém hajviseletet hordani és különleges ruhadarabokban megjelenni. Ezúttal sem hazudtolta meg magát, befont hajjal és egy köntösszerű kék ruhában kapták őt lencsevégre a fotósok. A Mercedes brit versenyzője egyébként rekorder, ami a hazánkban aratott győzelmeket illeti, korábban nyolcszor diadalmaskodott a Magyar Nagydíjon.

Mogyoród, 2023. július 20. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso mosolyogva érkezett a Hungaroringre. Az Aston Martin spanyol klasszisa 41 esztendősen is remek formában van, idén már hatszor állhatott dobógra: kétszer másodikként, négyszer pedig harmadikként látta meg a kockás zászlót.

Mogyoród, 2023. július 20. Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferrarival versenyző monacói Charles Leclerc borzalmasan kezdte az évet, az első három futamon kétszer is kiesett, és eddig mindössze kétszer állhatott fel a dobogóra. Bízik benne, a Hungaroringen eredményesebben szerepel majd.

Mogyoród, 2023. július 20. Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Idén egyébként már a 38. alkalommal érkezik hazánkba a száguldó cirkusz mezőnye. A mogyoródi Forma–1-es pályát különösen kedvelik a rajongók, amit az is jól mutat, hogy a tavalyi Magyar Nagydíj hétvégéjén közel 300 ezren látogattak ki a Hungaroringre, a futamot pedig 100 ezren nézték a lelátókról.

Az idei versenyre szóló bérletek és a vasárnapi jegyek minden korábbinál gyorsabban fogytak el. A verseny ugyanakkor nem csak sportélményt nyújt, a turisztikai forgalom és az országimázs szempontjából is jelentős esemény. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) információi alapján már most több mint 150 ezer előfoglalást regisztráltak a fővárosi szálláshely-szolgáltatók a versenyhétvégére, ami közel 40%-kal haladja meg az egy héttel korábbi foglalási adatokat.

Kapcsolódó témák: #Forma-1 | #magyar nagydíj |