Hajrágóllal harcolta ki a győzelmet a Gyirmót

Győr+ Fotó: Gyirmót FC Győr
2024.02.04. 17:02

A találkozó záró szakaszához közeledve a Gyirmót egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Soroksár kapuját, és végül sikerült otthon tartania a három pontot.

A találkozó első gólveszélyes szituációja a gyirmóti kapunál adódott, de Vincze Ádám jobb oldali szabadrúgása után Hársfalvi András bravúrral tenyerelte ki a labdát a jobb felső sarok elől, míg a másik oldalon Adamcsek Máté lőtt kecsegtető szituációból a kapu fölé. A játékrész vége felé Madarász Márk bal oldali szabadrúgása után a labda érintetlenül tartott kapura, de Mergl Szabolcs bravúrral védett.

Szünet után sem változott a játék képe, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a játék nagy része a két tizenhatos között zajlott, a játékosok egymás hibáiból éltek. A küzdelemmel, az akarással helyenként nem volt gond, de ez kevés ötletességgel, elképzeléssel párosult. Az utolsó tíz percet megelőzően Soltész Dominik bal oldali szabadrúgása után Lányi Bence fejese révén a vendégek kapujába került a labda, de egy megelőző szabálytalanság miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az idő múlásával a Gyirmót fölé kerekedett, a Soroksár a saját kapuja előterébe szorult, és ez az utolsó roham végül meghozta a várt találatot, amikor Soltész bal oldali szabadrúgását követően, egy kapu előtti kavarodás után Lányi Bence közelről helyezett a bal alsó sarokba (1-0).

A találkozó záró szakaszához közeledve a sárga-kékek nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni a támadásaikra az ekkor már csak az egy pontot megőrizni szándékozó fővárosiakkal szemben, így végül, ha egy szerencsés góllal is, de itthon tudta tartani a bajnoki pontokat.

Tamási Zsolt: Győztesként is nehéz bármit is mondani ilyen mérkőzés után. Sajnálom mindkét csapat játékosait, akik mindent megtettek azért, hogy itt ma egy jó meccs alakulhasson ki, de ezt a külső körülmények nem tették lehetővé. A labda jobban érezte magát a levegőben, mint lent a talajon. Dicséret illeti csapatunk játékosait, akik a lefújásig küzdöttek a sikerért, nyilván ilyenkor kell szerencse is a győzelemhez, de úgy gondolom, hogy nagy erőket mozgósítottunk ennek érdekében. Ilyen találkozókon megnő a rögzített szituációk jelentősége, ez be is igazolódott.

Lipcsei Péter: Nagyon rossz talajú pályán kellett játszaniuk a fiúknak, nem tudott kialakulni az elvárható játék, mindkét csapat csak brusztolt és küzdött. Szomorú vagyok, hiszen az utolsó percben egy pontrúgás után gólt kapni, nagyon kellemetlen. Sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, ezért egy ikszes mérkőzésnek éreztem, de szerencsével tudtak nyerni a hazaiak.

Forrás: gyirmotfc.hu

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |