Ha szeptember, akkor Győr Rally! Elindult a szervezés!

Zombai-Kovács Ákos Fotó: MNASZ
2023.03.08. 11:15

Szeptember 8-a és 10-e között a hazai rallysport legjobbjainak részvételével rendezik meg az I. Győr Rally-t. A sportos városban újabb sportos attrakciót követhetnek testközelből a látványos autósport kedvelői, hiszen a tervek szerint többek között a belvárosban is teljesítenek majd gyorsasági szakaszokat a versenyzők. A Győr Rally előkészítése már el is kezdődött, szerdán, a Városházán zajlott egyeztetés a versennyel kapcsolatban.

Győr polgármestere személyesen üdvözölte, hogy hivatalosan is elkezdődtek az első Győr Rally előkészületei. Dr. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott, ideje volt már, hogy visszatérjen a városba az autósport, már csak azért is, mert Győr az autógyártás fellegvára.

Fotó: O. Jakócs Péter

A városházi egyeztetésről a sportot is felügyelő alpolgármester beszélt a Győr+ Médiának. „Nagyjából egy hónapja történt a bejelentés, hogy megrendezzük az I. Győr Rallyt, nagyon jó visszhangja volt, most pedig elkezdjük az egyeztetéseket minden érintett szervezettel, illetve az országos rally szövetséggel. A célunk, hogy sok ezer embert idevonzzunk Győrbe, egy teljesen ingyenes, látványos autóversenyre, ami a városnak egy fillérjébe sem kerül, mi csak a helyet biztosítjuk” – mondta Radnóti Ákos.

Fotó: O. Jakócs Péter

A városvezetés, a szakemberekkel közösen úgy alakítaná a szeptemberi versenyt, hogy a belvárosban is rendeznének gyorsasági szakaszokat. „Ami biztos, hogy a verseny megnyitója, záróeseménye és a díjátadás a belvárosban lesz, szeretnénk gyorsasági szakaszt is behozni a centrumba, ehhez meg kell vizsgálni, hol lehet ezt kivitelezni teljesen biztonságosan, ezért kezdtük el a széleskörű egyeztetést minden olyan szakemberrel, aki részese lehet a sikeres versenyrendezésnek” – tette hozzá az alpolgármester.

A versenyre várhatóan több tízezren lesznek majd kíváncsiak, óriási vonzerő lehet a Győr Rally. Éppen ezért, ha mindenki elégedett lesz a versennyel, akár hagyomány is lehet belőle.

”Sokat kell dolgoznunk a következő időszakban azért, hogy egy sikeres, látványos és biztonságos rally-t tudjunk rendezni Győr városában, ahol évtizedekkel korábban rendeztek hasonló versenyeket, óriási sikerrel, természetesen, ha mindenki elégedett lesz, a jövőben hagyományt is teremtenénk az autóversennyel. A rally szövetség máris jelezte, hogy Győr kiváló versenyhelyszín, remélhetőleg minden passzolni fog majd szeptember elején” – emelte ki a városvezető.

Fotó: O. Jakócs Péter

A szerdai egyeztetésen a városvezetés mellett többek között a rendőrség, az Útkezelő Szervezet, a Városrendészet, a Győr-Szol és az országos rally szövetség képviselői kezdték el összefésülni tudásukat, azért, hogy szeptember 8-a és 10-e között minél sikeresebb rally versenyt tudjanak rendezni Győrben.

Kapcsolódó témák: #autóverseny | #Győr Rally | #szervezés |