Gyűjti az érmeket az utánpótláscsapat

Fotó: Nicsi Judo Club
Szabó Csilla
2019.10.14. 15:51

Több felkészülési versenyt rendeztek a judo utánpótlás korosztálynak az őszi időszakban, ahol a Nicsi Judo Club sportolói rangos eredményeket értek el.

A versenyidényt az oroszlányi Bányász Kupa nyitotta szeptember 7-én, ahol az észak-dunántúli régió judo klubjaiból érkező diák és serdülő korosztályos sportolók mérhették össze tudásukat. A Nicsi Judo Club sportolói közül Herkner Máté, Kokas Leila, Polák Brendon és Szlobodnik-Rampasek Enikő az első, Wunderli Martin a második, Győri Leila pedig a harmadik helyen végzett.

Szeptember 14-én Egerben rendezték meg a Tóth Péter Emlékversenyt, amely egyben Országos Rangsorverseny is volt. A korosztályos országos bajnokságokra készülő sportolók ott találkozhattak először a nyári szünet után azokkal az ellenfelekkel, akikkel a bajnoki címért kell megküzdeniük a legrangosabb hazai megmérettetésen. A nicsis sportolók közül Herkner Máté és Szlobodnik-Rampasek Enikő a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szeptember 21-én Pakson, a Magyar Kupa rangos és népes mezőnyében szintén megállták helyüket a klub versenyzői. Herkner Máté, Szlobodnik-Rampasek Enikő és Takács Nimród is ezüstéremmel térhetett haza a színvonalas versenyről.

Október 6-án Tatabányán a harmadik Régiós Rangsorversenyen a többi régió hiányos versenyrendezése miatt az országos mezőny több egyesülete is képviseltette magát gyakorlási szándékkal. Az így már jócskán kibővült mezőnyben 5 első, 6 második, 5 harmadik és egy ötödik helyezéssel zártak a klub fiatal versenyzői.

Az elmúlt hétvégén Gútán (Szlovákia) a Nemzetközi Diák Nagydíj elnevezésű versenyen állhattak ismét tatamira a Nicsi Judo Club judokái. Öt országból, 32 egyesület 270 versenyzője mérte össze tudását. A Nicsi Judo Club versenyzőinek a nagyon sokrétű és nehéz mezőnyben is eredményeket sikerült elérniük. Szlobodnik-Rampasek Enikő első, Herkner Máté és Szalay Bálint második, Iváncsics Barnabás, Wunderli Martin és Szalay Gergő harmadik, Kokas Leila, Győri Leila, Simon Hunor, Kovács Zsolt, Polák Brendon, Tujfl Martin és Kalmár Levente a pontszerző ötödik helyezést ért el.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #judo |