Női kézilabda

Győztek a lányok a nyitó fordulóban

Fotó: Győri Audi ETO KC hivatalos Facebook oldal
Győr+
2021.09.08. 20:37

A K&H női kézilabda liga első fordulójában Siófokra utazott a Győri Audi ETO KC. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a félidő végére magabiztos, 8 gólos vezetéssel vonulhattak szünetre a győri lányok. A második játékrész döcögősebben indult, de a végén magabiztos, 40 – 32 győzelmet arattak Kristiansenék.

Öt hiányzó nélkül érkezett meg Siófokra a győri csapat, ugyan Linn Blohm, Kari Brattset Dale, Faluvégi Dorottya, Estelle Nze Minko és Ryu Eun Hee állapota is javult az elmúlt időszakhoz képest, de szereplésük a találkozón még nem volt lehetséges.

Ennek fényében Glauser kezdett a kapuban, valamint a Lukács, Kristiansen, Hansen, Pintea, Oftedal, Schatzl hatosnak szavazott bizalmat Ambros Martín vezetőedző. A szezon első győri gólját Schatzl Nadine szerezte. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a Siófok, ho az ETO vezettünk. Ambros Martín sokat forgatta csapatát, mindenkinek igyekezett lehetőséget adni. A félidő derekától kezdve egyértelműen a zöld-fehérek akarata érvényesült a pályán, a sok technikai hibát elkövető hazaiaknak könnyű gólokat lőttek. Az első félidő utolsó tíz percére fordulva négy gólos volt Hansenék előnye a Balaton partiakkal szemben (14 – 10). Az utolsó percekben tovább nőtt az előny a két együttes között és végül 22 – 14-es előnnyel mehettek pihenőre Oftedalék.

A második félidőt az ETO kezdte, és Ambros Martín a kapuba Silje Solberget küldte, aki egyből egy hétméteres védéssel mutatkozott be. A játékrészt elejét jobban kezdte a hazai együttes és a 40. percben sikerült faragniuk hátrányukból és felzárkóztak öt gólra (26 – 21). Rendezte sorait az ETO, mind védekezésben, mind támadásban pontosabb lett a játékuk, és a 48. percben már újra 8 gól volt a két csapat közti különbség (33 – 25). Az 51. percben Lukács találata révén már tíz góllal vezetett a győri együttes (36 – 26). A végén 8 gólos, 40 – 32-es győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC.

Ambros Martín: „Köszönjük a mai mérkőzést. Tipikus szezonkezdet volt, ahol mindkét csapat nagyon akart, és mindenki több hibával is játszott. A mérkőzés elején nem találtuk a Siófok támadásának és lerohanásainak az ellenszerét, de aztán feljavult a játékunk, gyors lerohanásokkal tudtunk könnyű gólokat szerezni. Egy nagyon nehéz és hosszúnak ígérkező szezon első mérkőzésén nyertünk, de hosszú út áll még előttünk. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, a Siófoknak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.”

Lukács Viktória: „Tipikus első találkozó volt. Nagyobb volt ma az iram, amire egyelőre képesek vagyunk, hiszen sok új játékost kell beépítenünk. A védekezés a félidők elején nem állt össze, de voltak nagyon jó periódusok is.”

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |