Hirdetés
Jégkorong olimpiai selejtező

Győzött és harmadik helyen zárt a magyar válogatott

Illusztráció: Pixabay
MTI
2021.08.29. 14:43

A harmadik helyen végzett a rigai olimpiai selejtezőben a magyar férfi jégkorong-válogatott, miután a vasárnapi záró fordulóban 2-1-re legyőzte az olasz csapatot.

Hirdetés

Sean Simpson szövetségi kapitány együttese, amely a franciáktól csütörtökön 5-3-ra, pénteken pedig a házigazda lettektől 9-0-ra kapott ki, ezúttal jól védekezett. Nagy Gergő emberelőnyben, Mihály Ákos pedig – akinek ez volt az első gólja a válogatottban – azonos létszámnál volt eredményes. Az olaszok erejéből csak szépítésre futotta.    

A kvartett első helyezettje – a lett vagy a francia válogatott – jut ki a jövő februári, pekingi téli olimpiára.    

Hirdetés

Eredmény:
Férfi olimpiai selejtező (Riga), 3. (utolsó) forduló:
Magyarország-Olaszország 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

gól: Nagy G. (39.), Mihály (48.), illetve Morini (54.)

Az elit-vb-s olaszok eddig még gólt sem lőttek a tornán, a lettektől hat, a franciáktól pedig két gólt kaptak. Sérülés miatt a kapus Hetényi Zoltán és a hátvéd Scott Macauley nem vállalta a játékot. Helyettük Rajna Miklós, illetve Szabó Dániel kapott lehetőséget.    

Kevés helyzetet, Stipsicz Bence és Bartalis István kiállítása miatt két olasz emberelőnyt hozott az első harmad, ugyanakkor emberhátrányban Nagy Krisztián kilépését Andreas Bernard botos kesztyűvel hárította. Az utolsó cserében az olaszok kapuvasat lőttek.    

A második játékrész magyar létszámfölénnyel indult és olasszal folytatódott, ám Rajna több alkalommal is remekül védett. Azonos létszámban sok volt a hiba mindkét oldalon, majd a harmad utolsó öt percében átvette a kezdeményezést a Simpson-csapat, előbb kapuvasat lőtt, majd a Fehérváron légiós Alex Petan kiállítása miatt megint emberelőnybe került. Ekkor Nagy Gergő gyűjtötte be a lecsorgót, és közelről nem hibázott.    

A záró harmadban nagy volt az iram, sok támadás futott, a 48. percben Bartalis István remek passzt adott a kapu mögül középre, és az érkező Mihály Ákos megszerezte első válogatottbeli gólját. A hátrány miatt nagyobb sebességre kapcsoltak az olaszok, Giovanni Morini lendületből két passz után a kapu elé került, és a jobb felső sarokba emelt. Ez volt csapata első – s mint később kiderült, utolsó – találata a tornán. A hajrában Szabó Dániel kapott kiállítást, és még a kapus helyett is mezőnyjátékos jött a jégre olasz részről, azonban a magyar védelem remekül zárt, Nagy Gergő több lövést is blokkolni tudott.

Később:
Lettország-Franciaország 16.00

csütörtökön játszották:
Franciaország-Magyarország 5-3
Lettország-Olaszország 6-0

pénteken játszották:
Lettország-Magyarország 9-0
Franciaország-Olaszország 2-0

Kapcsolódó témák: #jégkorong |
likeold
a fb oldalunkat