Labdarúgás

Győzőtt az ETO a lilák ellen

Fotó: eto.hu
Győr+
2021.01.13. 20:00

Második felkészülési mérkőzését játszotta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az ellenfél ezúttal is egy első osztályú csapat, az Újpest FC volt.

Újpest FC – WKW ETO FC Győr 0-3 (0-1)Budapest, Újpest Edzőközpont zártkapuk mögött.

Újpest FC: Pajovic – Baosic, Tallo, Csongvai, Bjelos, Cerqueira, Rácz, Katona, Mucsányi, Gigic, Kastrati. Vezetőedző: Michael Oenning. Cserék: Tomori (k), Lubaki, Filipovic, Kálnoki-Kis, Yessine. 

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács (Gyurákovics 46’) – Kovács K., Vári, Fejes, Kerkez (Szabados 75’), Bagi (Vitális 46’), Vashkeba (Múcska 55’), Berki (Erdei 65’), Szuhodovszki (Szalka 65’), Májer, Farkas B. (Kiss M. 46’) Vezetőedző: Csató Sándor. Gsz.: Szuhodovszki (13’), Májer (85’), Szalka (90’).

Ismét egy NB I-es csapat ellen lépett pályára az ETO a második felkészülési mérkőzésén.

Ahogy az összeállításokból is kiderült, mivel az Újpest már délelőtt játszott egy mérkőzést, ezen a találkozón idegenlégiósokkal teletűzdelt csapattal álltak fel. A győrieknél is több hiányzó volt ezúttal is, akiket Csató Sándor vezetőedző elővigyázatosságból pihentetett. 

A 12. percben Májer Milán tekert középre, az egyedül hagyott Szuhodovszki közelről szépen csúsztatott a hálóba 0-1.

Tíz perccel később Szuhodovszki passzolt vissza Farkashoz, akinek a lövése elment keresztbe, Májer centikkel maradt csak le róla. Az Újpest a játékrész második felére mezőnyfölényt alakított ki, ami helyzetekben is megmutatkozott, majd az első negyvenöt perc végén egy szép Májer passz után Farkas Balázs állt szembe Pajoviccsal, de a kapusba rúgta a labdát. Az eredmény már nem változott az első félidőben.

A második játékrész is hasonló mederben folyt. Az Újpest támadott, a zöld-fehérek pedig agresszívan és zártan védekeztek. Ekkor már többségében fiatal játékosok voltak a pályán az ETO-ban. A 80. percben Gyurákovics rövid időn belül két bravúrt mutatott be: Először egy tizennyolc méteres lövést ütött ki szögletre, majd a sarokrúgást követően egy fejest tolt a kapufára.

A vége előtt öt perccel Májer elé visszapattant egy labda, amit tizenhét méterről egyből ellőtt, ami a kapu jobb alsó sarkában kötött ki 0-2.

Az újabb bekapott gól után is ment előre az Újpest, ennek ellenére az utolsó percben Szalkát ugratták ki, aki egy szép csel után tekert a hosszúba, ezzel kialakítva a végeredményt 0-3. 

Csató Sándor: – A körülményekhez képest jó mérkőzést játszottunk. Gondolok itt a pálya talajára, ami hol fagyos, hol olvadt volt, illetve az orkán erejű szélre. Ezek fényében is egy jó iramú találkozó volt. Azt gondolom, az első félidő kimondottan jó volt a részünkről. Ebben a játékrészben szélnek háttal tudtunk helyzeteket kialakítani, bár egy-egy lehetőség miatt bosszús vagyok, amit nem tudtunk gólra váltani. A második negyvenöt percben kissé beszorultunk, ettől függetlenül ott is láthattunk szép dolgokat, a végén pedig berúgtuk a helyzeteinket.

Forrás és fotó: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |