Győzött az Agrofeed ETO-UNI Győr az NB I B-ben

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.04.24. 18:43

Az Agrofeed ETO-UNI Győr férfikézilabda-csapata a Szeged U21-et fogadta az NB I B legutóbbi fordulójában. A győri együttes magabiztosan diadalmaskodott 30-21-re.

Szoros meccsnek igérkezett a Szeged elleni, azonban stabil védelmünknek és a mögötte álló kapusteljesítménynek köszönhetően sima győzelem lett a végeredmény.

A mérkőzést a Gaál, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdte csapatunk, a kapuban Takáccsal. Első találatunkat Ujvári szerezte, majd a következő gólunkra az 5. percig várni kellett, Sövegjártó volt eredményes. A következő percben emberhátrányba kerültünk, miután Goór kapott kettő perces büntetést (6. perc 2-3). 1-1-re hoztuk a hátrányunkat, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Gaál, Ujvári és Ásványi mellett gyors indulásból szerzett gólt Szabó, így a 12. percben 6-7-et mutatott az eredményjelző.  Mátés találatával visszavettük a vezetést, sőt Gaál gyors indulásból szerzett góljával már két gólra léptünk meg. A kapuban Takács dupla védését követően Sokoray is megszerezte első találatát, ezzel már 14-11-re vezettünk (21. perc). A vendégek vezetőedzője azonnal időt is kért, de Mátést ez nem zökkentette ki, hatalmas bombával kezdte meg a gólgyártást (22. perc 15-12). A 24. percben másodszor is hátrányba kerültünk a mérkőzés folyamán, Ásványi volt szabálytalan. Décsi érkezett ellenfelünk hétméteresére, melyet hárítani tudott, sőt a kipattanóból is meghiúsította ellenfelünk próbálkozását. Az utolsó öt percben még tovább növeltük előnyünket, Szabó, Goór és Sövegjártó voltak eredményesek, míg ellenfelünk az utolsó tíz percben mindössze kétszer talált kapuba. A félidei eredmény: 18-13. 

A második játékrészre a Paár, Ujvári, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sort küldte a pályára Kovácsovics László, a kapuban az első félidő végén remeklő Décsivel. Az első találatra majdnem öt percet kellett várni a  szurkolóknak, amire érkezett és a győri válasz, Sövegjártó volt eredményes (36. perc 19-14). Két gyors találatunk következett, így továbbra is hat gólos előnyben voltunk, azonban a 39. percben Ujvári szabálytalanságát követően emberhátrányba kerültünk (21-15). Sokoray az emberhátrányunkból is eredményes volt (22-16), majd egyenlő létszámnál Szabó talált a szegedi kapuba (41. perc 23-16). Décsi ismét hétméterest hárított a 41. percben, majd bravúros ziccer védést mutatott be pár perccel később. A következő percekben a Szeged nehezen tudott rést találni a védőfalunkon, ezzel szemben nálunk ugyanolyan tempóban érkeztek a gólok; Ásványi, Szabó és Sokoray is eredményesek voltak (48. perc 26-19). Utóbbi a gólját követően rögtön a kispadra kényszerült, így hátrányban töltöttük a következő perceket. Csapatkapitányunk is megszerezte első gólját az 50. percben, ezt azonban gólszegény percek követték mindkét oldalon. A 54. percben a megszokott forgatókönyv érkezett, 7-6 elleni játékot gyakoroltatott vezetőedzőnk a csapattal. Sokoray talált kapuba egy öt perces gólcsendünket követően (58. perc 29-21), majd utolsó találatunkat Molnár szerezte, így a végeredmény: 30-21.

Kovácsovics László: „Ilyen lelkes védekezésre és kapusteljesítményre van szükség az utolsó hat fordulóban. Gratulálok a csapatomnak!”

A találkozóról munkatársunk, Vig Norbert készített látványos fotókat.

Galéria: Vig Norbert

Folytatás:

NBI/B férfi felnőtt alsóház

2022.05.01. vasárnap 17:00

FTC-Diagnosticum U21 – AGROFEED ETO-UNI Győr 

Helyszín: Elek Gyula Aréna, Budapest

Forrás: etokc.hu

Kapcsolódó témák: #kézilabda |