Győzött a magyar férfikézilabda-válogatott

Győr+ MKSZ
2023.01.05. 20:49

A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A mérkőzés egy eladott labdával indult, majd Jure Dolenec jegyezte a találkozó első gólját. Az ezt követő percekben Mikler Roland többször is bele tudott szólni a találkozó alakulásába, miután több lövést is hárított, Bombac, Mackovsek, Blagotinsek, valamint Blaz Janc több labdáját is megfogta a Szeged kapusa, aki a félidőt 32 százalékos védési hatékonysággal zárta. Az összecsapás egészen a 16. percig szorosan alakult, ekkor azonban a hazai pályán játszó szlovén válogatott lépéselőnybe került. A 24. percben, 13-11-es állásnál időt kért a szlovének szövetségi kapitánya, Uros Zorman, amelyet követően sikerült tovább növelnie előnyét csapatának, és bár Chema Rodríguez a 29. percben szintén időt kért, harminc percnyi játékot követően négy góllal, 17-13-ra vezetett az ellenfél.

A szünetet követően sokáig megmaradt a két együttes közötti különbség, annak ellenére is, hogy immár Székely Mártonnal a kapuban továbbra is volt kapusteljesítmény magyar oldalon. A hajrát megelőzően egy hétméteres megítélését követően felfokozottá vált a mérkőzés hangulata a 46. percben, ekkor, illetve az ezt követő percekben többen kétperces büntetést, valamint piros lapot is kaptak, továbbá mindkét kispadot sárga lappal figyelmeztették a játékvezetők. A magyar csapata a hajrá kezdetével megkezdte a felzárkózást, az 56. percben 26-25-ös állásnál kért ismét időt Uros Zorman, de Lékai Máténak így is sikerült egyenlítenie. Ezt követően Chema Rodríguez is időt kért a 27-27-es állásnál, húsz másodperccel a találkozó vége előtt. Az utolsó magyar támadásból végül négy másodperccel a vége előtt Bodó Richárd talált be, ezzel egy góllal megnyerte első Szlovénia elleni felkészülési mérkőzését nemzeti együttesünk.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány: – Kemény, hajtós mérkőzés volt. Büszke vagyok a fiúkra, mert végig a feladatukra koncentráltak, küzdöttek, versenyképesek voltak, és komolyabb hátrányból is felálltak. Feszült találkozót játszottunk, de a végjátékban is a kézilabdára koncentráltunk. Mindenki lehetőséget kapott, forgattuk a csapatot, hiszen a vb-felkészülés során ez is fontos. 

Forrás: MKSZ

Kapcsolódó témák: #kézilabda |