Labdarúgás

Győzelmet jelentő szabadrúgás

Fotó: eto.hu
Győr+
2021.03.16. 21:41

A Simple Női Liga 13. fordulójában Makón lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahogy a bent maradás szempontjából nagyon fontos három pontot gyűjtött a Kész-Szt. Mihály együttese ellen.

Nehéz helyzetből várta a mérkőzést Menczeles Iván vezetőedző csapata, hiszen a nagyon fontos kilencven perc előtt több válogatott játékos dőlt ki a sorból betegség vagy sérülés miatt, így tartalékosabb összeállításban tudtak pályára lépni a lányok.

A helyzeten az is rontott, hogy a télen hazatérő, válogatott Kovács Laurát már az első félidőben sérülés miatt le kellett cserélni. A csapat ettől függetlenül hősiesen küzdött az egész mérkőzés alatt, és az 55- percben Oláh Adrienn szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést, amit aztán sikerült is végig megőriznie. Ezzel az ETO FC elmozdult a tabella utolsó helyéről, és megkezdte a felzárkózást a már bent maradó csapatokhoz.

Ez volt az első tétmeccsünk, mióta átalakult a csapat.” – kezdte Oláh Adrienn. „Érezhető volt a lányokon az izgalom, nagyon nagy volt rajtunk a nyomás, mivel ezeken a mérkőzéseken eredménykényszerben vagyunk. Ettől függetlenül, úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a meccset, a labdatartásaink jók voltak, csak az utolsó passzokba csúszott hiba, ráadásul a hatalmas szél is megnehezítette a dolgunkat.

Oláh Adrienn

Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy mindjárt az első alkalommal sikerült a kapuba találnom, az meg külön öröm, hogy ez a gól három pontot ért. Igazából nem is emlékszem pontosan, hogy milyen messziről volt a szabadrúgás. Szóltak, hogy a kapusnak a szemébe süt a nap, úgyhogy lőjem rá, ez szerencsére sikerült, és a hálóban kötött ki a labda. Ezután próbáltuk megduplázni az előnyünket, amire meg is volt az esély, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Az utolsó tíz percben nagyon ránk jött a Szeged, de szerencsére sikerült kapott gól nélkül a meccset, így azt gondolom, megérdemelten nyertünk.

Forrás és fotók: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női labdarúgás |