Kosárlabda

Győzelemmel zárná a csoportkört az UNI Győr MÉLY-ÚT

Fotó: Pécskai István
Pécskai István
2021.11.30. 11:31

Szeretné sikeresen zárni a csoportkört az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapata az Európa-kupában. Az együttes a román élvonalbeli Sepsi SIC gárdája ellen lép pályára szerdán (18.00) az Egyetemi Csarnokban.

Iványi Dalma, a győri csapat vezetőedzője elmondta, csapatának önbizalmat adott a legutóbbi bajnokin, a Pécs ellen aratott diadal.

,,Bízom benne, hogy az Európa-kupában tudjuk folytatni a jó sorozatot. Kemény és harcos meccset várok, szeretnénk szépen zárni a csoportkört. Teljesen más szerkezetű csapat a Sepsi, mint a Pécs, ennek megfelelően igyekeztünk felkészülni a találkozóra. Kemény védekezésre és jó csapatjátékra lesz szükségünk, hogy nyerjünk – fogalmazott a szakember. – Teszteljük magunkat, hol tartunk. Az Európa-kupa-szereplésünk egyébként segítheti a folytatást az NB I-re is.”

A Győrnek már csak matematikai esélye van a továbbjutásra. Ehhez több mint negyven ponttal kellene diadalmaskodnia a Sepsi ellen.

Dubei Debóra, a magyar csapat bedobója a nehéz helyzet ellenére hisz benne, hogy meglesz a továbbjutás.

,,Mindent megteszünk, küzdeni fogunk. Az elmúlt időszakban kisebb gödörben voltunk, szerencsére a legutóbbi bajnokinak megnyertük, ami nagyon kellett a lelkünknek. Remélem, sikeres lesz a folytatás, s növelhetjük az önbizalmunkat. Most lendületben vagyunk, szeretnék, ha ez továbbra is így maradnak. Fontos bajnoki meccsek várnak ránk, szeretnénk jó játékkal és győzelmekkel megörvendeztetni a szurkolóinkat” – jelentette ki a válogatott kosárlabdázó.

Kapcsolódó témák: #csoportkör | #Európa-kupa | #kosárlabda |