Győzelemmel kezdtek az Európa-kupában

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.10.20. 15:02

Hazai mérkőzéssel mutatkozott be a női kosárlabda Európa-kupában az UNI Győr Mély-Út.

A sorozatban a csapatokat tíz, négyes csoportba sorsolták. A zöld-fehérek az F-csoportban szerepelnek két spanyol, a CB Avenida és Lointek Gernika Bizkaia, valamint a portugál Olivais FC mellett. Az Egyetemi Csarnokban szerdán utóbbi együttest fogadta Milos Pavlovic vezeőedző együttese. A bajnoki negyedik helyezett győriek az első 10 perc végén még hátrányban voltak az Olivais együttesével szemben, de végül könnyedén nyertek 76–62-re. A hazaiak legjobbja a szlovák Zofia Hruscakova lett 18 ponttal.

„Nem vagyok teljesen boldog, mert a győzelem ugyan megvan, de sok rossz döntést hoztunk. Jobb csapat vagyunk egyénileg és csapatként is, mint a portugál, ez most elég volt, de máskor ez kevés lesz. Sok kosarat kaptunk egy-egyezés után. Sokat kell még dolgoznunk” – értékelte a meccset a Győr vezetőedzője, Milos Pavlovic.

„Örülök a győzelemnek, magas fordulatszámon pörögtünk. Most belefértek a hibák. Fiataljaink is eredményesen mutatkoztak be, ami szintén nagyon fontos volt” – nyilatkozta a hazai csapat válogatott játékosa, Török Ágnes.


„Vegyes érzéseim vannak, mert kikaptunk, ezért elégedett nem lehetek, de voltak olyan elemei a játéknak, melyek jól működtek”
– mondta a mérkőzés után az Olivais edzője, Eugenio Rodrigues.

A Győr a következő fordulóban, október 23-án a spanyol Gernika, 30-án az Avenida otthonában lép pályára, a következő hazai Európa-kupa-meccsen a Gernika jön Győrbe, november 27-én.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #kosárlabda |