Vízilabda eb

Győzelem a török csapat ellen

Fotó: MTI/Czagány Balázs
MTI
2020.01.14. 21:04

A magyar férfi válogatott első mérkőzésén 19-5-re legyőzte kedden a török csapatot a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.

A házigazda magyar válogatott kedden a törökök elleni 19-5-ös győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

A magyar válogatott amolyan bemelegítő összecsapással kezdte a viadalt. A jóval gyengébb játékerejű török csapattal Európa-bajnokságon eddig háromszor találkozott a magyar együttes, és háromszor nyert simán, összesen 64 gólt szerezve.

Ezzel együtt a szép számú közönség kisebb csodát láthatott, a törökök ugyanis három és fél perc játék után 2-1-re vezettek. Sőt, két góllal is elléptek, a nézők pedig egy pillanatra ki is fütyülték a csapatot. A csorbát gyorsan kiköszörülte a házigazda, előbb Zalánki Gergő talált be, majd Manhercz Krisztián duplázott. A törökök viszont a negyed vége előtt emberelőnyből egyenlítettek (4-4).

Úgy tűnt, a rivális erejéből mindössze ennyire futotta, a második játékrészben ugyanis eredménytelen támadásaik után általában már emberhátrányban kellett védekezniük, mert valaki szinte mindig elől ragadt közülük. Ezt kihasználva 4-0-ra nyerték a negyedet a magyarok (8-4).

A nagyszünet után a török csapat gyors emberelőnyös góllal kezdett, de a túloldalon a Hárai Balázs által kiharcolt kiállításokat előbb Angyal Dániel, majd Erdélyi Balázs váltotta gólra. A játékrész végén pedig Varga Dénes is megvillant egy bombával (11-5).

A zárónegyedben a törökök már nem jelentettek veszélyt a kapura, Manherczék pedig sorra lőtték a gólokat, így a vége 19-5 lett.

Végeredmény: Magyarország-Törökország 19-5 (4-4, 4-0, 3-1, 8-0)

Gólszerzők: Manhercz 4, Erdélyi, 3, Zalánki, Angyal, Vámos, Hosnyánszky 2-2, Jansik, Varga, Pohl, Mezei 1-1, illetve Özbek, Yenigun 2-2, Yutmaz 1

Magyarország: Nagy – Varga, Erdélyi, Pohl, Vámos, Hosnyánszky, Mezei – cserék: Hárai, Angyal, Manhercz, Zalánki, Jansik, Vogel (kapus)

Märcz Tamás együttese csütörtökön a spanyolokkal találkozik, az a találkozó dönt a csoportelsőségről, ami közvetlenül negyeddöntős szereplést ér.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

A csoport további programja:
csütörtök:
Málta-Törökország 11.30
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 19.00
szombat:
Törökország-Spanyolország 10.00
MAGYARORSZÁG-Málta 19.00

Kapcsolódó témák: #vízilabda |