Győzelem a második hazai mérkőzésen

Fotó: MekliZ Fotóstúdió/Kovács Norbert
Győr+
2019.09.28. 20:06

Az Agrofeed ETO-SZESE legyőzte ellenfelét, a Szigetszentmiklósi KSK csapatát szombaton este a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A zöld-fehéreknek egy vereség és egy győzelem után sikerült folytatniuk az utóbbi sorozatot: a harmadik bajnoki mérkőzés a terveik szerint alakult, hiszen sikerült megnyerniük a hazai meccset.

Az ETO-SZESE férfi kézilabda csapat 28-24-re verte a Szigetszentmiklóst szombaton este, egy fergeteges hangulatú mérkőzésen.

https://www.facebook.com/gyorikezilabda/photos/a.541832425905173/2529493213805741/?type=3&theater

A mérkőzést a Paár, Kovácsovics, Goór, Sokoray, Németh, Lakosy védőfallal kezdtük, kapuban Nahajjal. Rögtön az első támadásból gól szerzett Lakosy, azonban az ezt követő támadásainkban a távoli átlövéseinket könnyűszerrel hárította a vendégek kapusa. 2-2-es állásnál Goór kettő perces kiállítása alatt azonban gyorsan kaptunk két gólt lerohanásból, így a kapuban Nahajnak nem volt egyszerű dolga (8. perc 2-4). Deáki István nem várt sokat, a 10. percben élt is első időkérési lehetőségével (10. perc 3-5). Jót tett a csapatnak a rövid pihenő, a 13. percre felzárkóztunk és már 6-6-ot mutatott az eredményjelző. Hosszabb gólcsendet és rengeteg vendég kapusbravúrt követően Kovácsovics találatával ismét döntetlen volt az állás, majd gyors indításból a kilencedik gólunkat Paár szerezte (20. perc 9-8). A 15.percben beálló Pulai is hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, ziccereket és távoli lövéseket védett. Mellette az utolsó tíz percbe érkezve Paár és Lakosy kapott fantasztikus labdákat, melyekből fontos ziccereket értékesítettek. A félidő vége parádés győri gólokat eredményezett és a hatalmas rohanásban 5-1-es utolsó négy percet futottunk. Félidőben 17-11.

A második játékrész két vendégtalálattal kezdődött, azonban Schneider értékesítette büntetőjét a 35.percben, 18-13 állt az eredményjelzőn. A következő percek a Szigetszentmiklós percei voltak, ugyanis nehezen találtuk a góllövési lehetőségeket és az ellenfél támadását sem tudtuk semlegesíteni. Ismét időt kért Deáki István a 40.percben 19-16-os állásnál. A 45. percre a vendégek felzárkóztak egy gólra, azonban a feltámadást Kovácsovics és Sokoray góljai megállították, nem volt meglepetés a 47. percben vendég időkérés. A 48. percben Sokorayval szemben szabálytalanul védekezett a vendégek 27-es játékosa, aki azonnal piros lapot kapott. Sokoray így az utolsó percekre kiesett a játékból, ujját jegelve segítették le a pályáról. Szerencsére kulcsjátékosunk kiesése nem zavarta meg csapatunkat és az 54. percben ismét négy góllal vezettünk (25-21). A végjátékban magabiztos kézilabdázást mutatott a csapat és az utolsó perceket döntetlenre lejátszva, hoztuk a kötelező győzelmet. A mérkőzést megkoronázva, az utolsó találat Nahaj nevéhez fűzhető, melyet gyors indulásból szerzett hálóőrünk. Végeredmény 28-24.

A mérkőzés legjobbját ismét díjazták a jó szokásoknak megfelelően, ezúttal Deáki mester Kovácsovics Lászlót találta a meccs legjobbjának, aki a Therápia borkereskedés jóvoltából egy üveg borral ünnepelheti a győzelmet. 

Deáki István: „Azt szokták mondani, hogy „Hol kerék, hol talp”. Ma sokan tettek azért, hogy a kerék tetején legyünk.”


Forrás: etokc.hu

Kapcsolódó témák: #AGROFEED ETO-SZESE |