Győzelem a második felkészülési mérkőzésen

Fotó: eto.hu
Győr+
2022.07.06. 20:05

Második felkészülési mérkőzését játszotta az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata szerdán a szlovák másodosztályban szerepelő Somorja ellen.

A Gyirmót után, ezúttal a szlovák második ligában szereplő FC ŠTK 1914 Šamorín ellen lépett pályára Tímár Krisztián együttese. Az első komoly lehetőség a 13. percben adódott a győri csapat előtt, amikor Tuboly beadásáról Bacsa centikkel maradt le. A labda így is csak kevéssel kerülte el a kaput. A 22. percben Leginius egy bal oldali szöglet után centikkel fejelt a kapunk fölé.

Fél óra játék után Priskin ugratta ki szépen Kovács Krisztiánt, aki lement az alapvonalig, veszélyes visszagurítása után fel tudtak szabadítani a vendégek. Hat perccel később Óvári húsz méterről elvégzett szabadrúgása kevéssel szállt el a felső léc felett. Egy perccel később ismét Óvári próbálkozott, balról tolta középre a labdát, az alsó sarokba tartó lövését Gyurákovics bravúrral védte. A 43. percben Leginius távoli lövése jócskán elkerülte a kaput. Egy perccel az első félidő vége előtt az ETO megszerezte a vezetést. Óvári ment el a bal oldalon, középre adása után Bencze lövését követően még menteni tudott Gyurákovics, ám a kipattanót Bacsa már a hálóba lőtte 1-0. A szünetben most is is sok helyen változtatott Tímár Krisztián, ismét sok fiatal kapott játéklehetőséget.

Az 57. percben Vitális támadta le Gyurákovicsot, meg is szerezte a labdát, majd könnyedén a hálóba gurított 2-0. Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor Vitális tekert középre, Erdei érkezett labdájára, aki kiszorított szögből a kapufát találta el. A 75. percben szépítettek a vendégek. Bright szerzett labdát a térfelünk közepén, amivel bement a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszút 2-1. A találkozó utolsó helyzete a győri együttes előtt adódott, egy keresztlabda Kiss Mátét találta meg a somorjai tizenhatoson belül, kapáslövése után azonban Gyurákovics nagyot védett.

ETO FC – FC ŠTK 1914 Šamorín 2-1 (1-0)

Győr, ETO Park. V.: Derdák.

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Papp M., Vincze Á., Toma, Tuboly, Bencze, Óvári, Bacsa, Priskin. Csere: Ruisz, Kiss B., Tamás K., Fodor, Forgács, Kiss M., Szabó T., Vitális, Szimcso, Lacza, Erdei, Farkas B., Hanzli, Vingler. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

FC ŠTK 1914 Šamorín: Gyurákovics – Dyma, Maric, Bahi, Yarosh, Bögi, Demjanovic, Csóka, Szabó L., Leginius. Csere: Ollari, Szalma, Szolgay, Pancik, Baez, Lehotsky, Hassim, Ferletak, Naphthalene, Vrábel, Bright. Vezetőedző: Michal Kuruc.

Gsz.: Bacsa (44’), Vitális (57’) ill. Bright (75’)

Tímár Krisztián: Örülök, hogy sikerült egy jó iramú mérkőzést játszani, több dolog is megvalósult a mérkőzésen abból, amit gyakoroltunk az edzéseken. Elindultunk egy úton, gyakorolnunk, fejlődnünk kell tovább. Ha így haladunk, akkor gyorsan egymásra fog találni a csapat és a szakmai stáb.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #sport |