Győrzámolyon törik a hullámokat a jet-ski világbajnokságon

Venesz Klaudia Fotó: Magyar Jet-ski szövetség
2024.07.06. 15:35

Látványos győri bemutatóval és győrzámolyi futamokkal érkezik a Jet-Ski Európa- és Junior Világbajnokság. A technikai sportok szerelmesei igazi családi fesztiválba cseppenhetnek a július 19-ével kezdődő hétvégén.

A Magyar Jet-Ski Szövetség kaput nyit Európára, hogy minél több nemzet versenyzőjét érje el. Az egyesület Győrzámoly Önkormányzatánál aktív és lelkes fogadtatásra talált, olyannyira, hogy a háromnapos fesztiválhétvégére a vízen zajló bajnokság mellé egy szárazföldi, kulturális sokszínűséget rejtő programsorozatot szerveztek.

Látványos bemutatóval kápráztatják a nyitónapon a győrieket (fotó: Magyar Jet-ski Szövetség)

„Péntek este, a győri megnyitó után egy freestyle bemutató is lesz a Mosoni-Dunán. Ez egy nagyon komoly kontinensviadal lesz: 25 ország 120 versenyzőjét várjuk 11 kategóriában, illetve a juniorok számára ez egyben egy világbajnokság is három kategóriában” – árulta el a részleteket Czeller Béla, a magyar szövetség elnöke, majd hozzátette: „A kiemelkedő formában lévő magyar válogatott tagjai közül több éremesélyes is lesz a mezőnyben. Svédek, norvégok, belgák is szép számmal jelezték a részvételi szándékukat. Győr nagyon jó lokációban van, ilyen szempontból is jó döntés volt a helyszínválasztás”. A nevezéseket követően egy időmérő futamot rendeznek. A ski kategóriában 22, a runabout kategóriában pedig 18 fő a létszámlimit, így előfordulhat, hogy a döntőben már nem vehet részt minden jelentkező. „Az előzetes nevezéseket tekintve lehetséges, hogy már az időmérőn lesznek kiesők” – emelte ki Czeller Béla.

A 2023-as Eb mezőnye (fotó: Magyar Jet-ski Szövetség)

Az ingyenes rendezvényre a Széchenyi István Egyetem is kitelepül a kamionjával, itt gokartszimulátoron tehetik próbára magukat a látogatók, ezen kívül sportbemutatókkal és zenei programokkal is készülnek. A nyitóünnepséget július 19-én a Dunakapu téren tartják, ezt követően a Mosoni-Duna Révfalusi híd melletti részén készülnek látványos technikai bemutatóval, a rendezvény bázisa pedig a zámolyi tó lesz.

A győrzámolyi tónál alakítják ki a versenyközpontot (fotó: Magyar Jet-ski Szövetség)

Részletes informácó a Magyar Jet-Ski Szövetség Facebook-oldalán!