Győr+Reggeli: egyre népszerűbb hazánkban is a golf

Fotó: Győr+
Győr+
2022.08.05. 12:08

A Győr+ Reggeli mai adásában Szabó Krisztián golfozóval beszélgettünk a stúdiónkban.

Krisztián először Amerikában találkozott ezzel a sporttal. Miután hazaérkezett, egyből utánanézett, hol van itthon lehetőség a sportág űzésére, végül talált egy tanfolyamot, ahová bejelentkezett.

Mindig szerettem sportolni. Régen futottam, a golfozás pedig nem csak fizikai, de szellemi koncentrációt is igényel, nem véletlenül tartják a világ második legnehezebb sportjának” – mondta a sportoló. Arról is szót ejtett, mennyi kudarccal jár ez a fajta aktivitás, amely rengeteg gyakorlást igényel.

A legtöbb pálya 18 lyukas, persze vannak ennél rövidebbek is. A játékot mindig onnan kell folytatni, ahol a labda az előző ütés után megállt” – említett meg pár szabályt Krisztián. A verseny nyertese az, aki a legkevesebb lökésből teljesíti a meccset. A golfozó sok más érdekességről is beszélt, például arról, hány ütő szükséges a játszma teljesítéséhez.

Kiderült, hogy az országban jelenleg csak 11 pálya található, mely sajnos elég kevés, viszont a golfozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. A rendszeresen golfozók a kutatások szerint 5 évvel tovább élnek az átlagnál, hiszen a sportág az egészség megőrzéséhez fontos, sok sétálást igényel. Emellett az ember rengeteg új barátra, ismerősre is szert tehet.

A stúdióban Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland beszélgetett a vendéggel.

Kapcsolódó témák: #golf | #golfozás | #Győr+ Reggeli | #sport |