Győriekre épült a magyar sárkányhajó válogatott az Eb-n

Fotó: Magyar Sárkányhajó Szövetség
Győr+
2022.09.15. 20:11

A 14. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokságot a spanyolországi Banyolesben rendezték meg. A kiváló eredményekhez nem kis részben járult hozzá a győri Rába Sárkányhajó Club premier legénysége.

Magyarország a nemzetek versenyében a negyedik helyen végzett. A kiváló eredményekhez nem kis részben járult hozzá a győri Rába Sárkányhajó Club premier legénysége, hiszen 21 tagot delegáltak a válogatottba, és a felkészítést is a klub edzője, Turóczi Szabolcs irányította.

A Rába Sárkányhajó Club már jó pár éve vezeti a magyar bajnokság összesített éremtáblázatát, és a Covid-járvány okozta kényszerpihenő után kiderült, ez a teljesítmény a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő.

A magyar női válogatott az Európa-bajnokságon minden kategóriában és távon az első helyen végzett, és a premier mix legénység is két aranyérmet szerzett.

Összesítve a magyar válogatott Eb-eredményei: a Premier és U24 legénységek 5 arany-, 5 ezüst-, a Senior csapatok pedig 3 ezüst- és 1 bronzéremmel, valamint 1 ötödik és 1 hatodik helyezéssel térhettek haza.

„Három éve nem tudtuk, pontosan hol is tartunk az edzésmunkában, ezért is fontos volt nekünk ez az Eb, illetve azért, mert megkezdhettük a válogatott frissítését. A 24 év alatti fiatalok közül 15-en utazhattak Spanyolországba, és külön öröm, hogy közülük 10-en nálunk, a Rába Sárkányhajó Clubban nevelkedtek” – mondta el Turóczi Szabolcs, a magyar válogatott edzője.

A magyar sárkányhajózás történetében a Rába csapata mindig is meghatározó volt, hiszen a győri klub volt az első sárkányhajóklub Magyarországon. Azóta is kiemelkedő szakmai és közösségi munka folyik a csapatnál, amely az élsport mellett jelentős civil közösséget szervezett maga köré az évek során, így a vizet és mozgást szerető győrieknek is kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

A Rába Sárkányhajó Club premier által delegált válogatottak: Abos Réka, Bertalan Laura, Bilstein Barbara, Bucsi Blanka, Fazekas Kitti Diána, Farkas Réka, Fekete János, Fodor Bálint, Forró Bence, Horváth Alex, László Gabriella, Nagy Vivien, Neubauer Péter, Pozsgai Gergő, Schiwert Johanna Nelli, Sóti Richárd, Süli Barnabás, Szitás Attila, Szőke Fanni, Tóth Laura és Turóczi Szabolcs edző.

Kapcsolódó témák: #Rába Sárkányhajó Club | #sárkányhajó |