Győriekkel ért csúcsra az Eb-n az U19-es női kézilabda-válogatott

Pécskai István Fotó: Audi ETO
2023.07.19. 10:11

Farkas Júlia és Kövér Luca történelmet írt az U19-es női kézilabda-válogatottal, amely hibátlan mérleggel, hét mérkőzésből hetet megnyerve diadalmaskodott az Európa-bajnokságon. Farkas Júliát kétszer a mérkőzés legjobb játékosának is megválasztották a tornán, elévülhetetlen érdemeket szerzett tehát a diadalban.

Felemelő érzés volt a meccsek után átvenni a találkozó legjobb játékosának járó MVP-díjat, megtiszteltetést és persze plusz motivációt is adott. Ahhoz, hogy ilyen teljesítményt nyújtsak, a csapattársaknak is bele kellett adniuk mindent, ezért választottak kétszer is a legjobbnak” – árulta el Farkas Júlia.

Úgy véli, a kiemelkedő csapategységüknek köszönhetően arattak fényes diadalt.

A nehezebb periódusokban mindig akadt egy-egy játékosunk, aki hátára vette a csapatot, magára vállalva a feladatot, átlendített bennünket a kritikus időszakokon. Ezek az extra teljesítmények nagyon fontosak voltak. Úgy utaztunk ki az Eb-re, hogy minden meccset meg akarunk nyerni, győztesként szeretnénk hazajönni, a minden áron való győzni akarás vezérelt minket” – fogalmazott a fiatal kézilabdázó.

Szilágyi Zoltán szövetségi edző és a szakmai stáb munkáját is kiemelte.

„Mindent beleadtak, hogy meccsről meccsre felkészítsenek minket. Tudtuk, ha a megbeszélteket tartani fogjuk, nem ütközhetünk akadályokba. Szerencsére egyébként nem ez volt az első világverseny, amelyen részt vettünk, tisztában voltunk vele, hogyan telhet egy ilyen Európa-bajnokság, mire kell odafigyelni. Ami a hangulatunkat illeti, az elején, az első pár meccsen még nem, de utána felszabadultan kézilabdáztunk, megéreztük az Eb-feelinget. Ez a csapat egyébként híres az összetartásáról is, szerethető közösség, én nagyon élveztem ezt az időszakot” – mondta Farkas Júlia.

A 2004-2005-ben született női kézilabdás korosztály az U17-es Európa-bajnoki címet és az U18-as világbajnoki bronzérmet követően újabb elsőséget szerzett. Magyarország 2019 és 2021 után zsinórban harmadik aranyérmét nyerte az U19-es Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #kézilabda |