Atlétikai világbajnokság

Győri versenybírók is ott lehetnek

Fotó: GYAC
Győr+
2019.10.31. 18:54

Az olimpia és a foci-vb után a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot Budapesten rendezik meg 2023-ban.

A vb-n elképesztő sztárparádé várható, a 2024-es párizsi olimpián főszerepet játszó atléták Budapesten tartják majd ötkarikás főpróbájukat.

Ha minden jól megy, akkor magyar éremért, akár magyar aranyért is szoríthatunk majd a Csepelen felépülő stadionban, hiszen az esélyesek közé tartozó súlylökő Márton Anita és a gátfutó Baji Balázs is élete versenyének nevezte a budapesti viadalt.

Fontos szerepet kapnak a vb-n a magyar sportolók mellett a hazai versenybírók is, közöttük a Győri Atlétikai Club (GYAC) edzői, akik már elkezdték a szükséges minősítést adó képzéseket. A tanfolyam országos versenybírói minősítést ad. Erre a képzésre kétévente ad lehetőséget az IAAF, vagyis a Nemzetközi Atlétikai Szövetség oktatási csoportja, előzetes engedélyeztetés után. A GYAC edzői közül öten vettek részt a képzésen: Mohai-Honvári Réka, Stefka Márton, Németh Gyöngyi, Koncz Ágnes és Bogár Lilla.

„A két hét alatt elméleti és gyakorlati oktatást is kaptunk, különböző szituációkat gyakoroltunk, melyeknek a végrehajtására pontokat szereztünk, ez adta a vizsga egy részét, valamint az utolsó napon volt egy kétórás írásbeli, majd pedig egy szóbeli vizsga. A szövetség célja, hogy minél több hazai versenybíró részt vehessen a 2023-as atlétikai világbajnokságon” – mondta Bogár Lilla, a GYAC edzője a klub hivatalos honlapján.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Helyi sport |