Tisztújítás

Győri tag a Magyar Paralimpiai Bizottság új elnökségében

Fotó: kajakkenugyor.hu
Szigeti Sándor
2021.11.26. 16:43

Új elnökséget választott a Magyar Paralimpiai Bizottság. A testület tagjai közé bekerült a Graboplast Győri VSE társelnöke, egyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Weisz Róbert is.

„Eddig elsősorban közszereplők és támogatók alkották az elnökséget, egyfajta társadalmi elnökség működött tehát, most viszont az volt a törekvés, hogy a sportszakma is erőteljesebben képviseltesse magát. Nagy megtiszteltetés ez számomra, hogy én lehetek az egyik, akire a választás esett. Nagyon örültem már a felkérésnek is, annak pedig különösen, hogy ezt követően a bizalmat is megkaptam és beválasztottak a testületbe – mondta el a Győr Plusznak Weisz Róbert.

„Steiner Györggyel együtt, aki új tagként a kerékpársportból érkezik, talán jobban rálátunk a versenyzők felkészülési metodikájára, a sportolók és edzők napi problémáira. Nem is lehet más a célom, mint képviselni, hogy a parasportolók is minél jobb körülmények között készülhessenek és versenyezzenek – tette hozzá a Graboplast Győri VSE társelnöke.

Győrben hangsúlyos szerepet kap a parasport. Patkás Tamás révén a városnak parasport nagykövete van, a győri kluboknál versenyző parasportolók pedig számos alkalommal értek el kiemelkedő eredményeket. Weisz Róbert úgy fogalmazott: a kajak-kenu sport mellett Győrt és a győri parasportolókat is szeretné képviselni az elnökségben.

A szakember egyébként a szakág megalakulása óta, 11 évig volt a magyar kajak-kenu paraválogatott szövetségi kapitánya, irányítása mellett szerezte az első aranyérmét a sikersportág Tokióban. Mostani megbízatása 2024-ig szól.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #parasport |