Tehetségek gálája

Győri sportcsillagokat díjaztak

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2022.01.25. 10:10

Hétfő este már 26. alkalommal rendezték meg „Az év győri sportolói” elnevezésű díjkiosztó ünnepséget. A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítványnak és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának közös gálaestjén hat kategóriában díjazták a 2021-es esztendő legjobbjait.

A hölgyeknél harmadik helyen végzett Sebestyén Dalma, a Győri Úszó SE kiválósága, második lett Czéllai-Vörös Zsófia a Győri Vízisport SE kajakozója, első pedig Jakabos Zsuzsanna, ugyancsak a Győri Úszó SE versenyzője.

A férfiak mezőnyében harmadik az evezős Szabó Bence, második az 50 méter pillangón világcsúcsot úszó Szabó Szebasztián lett, első díjat vehetett át Kopasz Bálint, Győr újdonsült olimpiai bajnoka.

Galéria: MekliZ Fotó


A hagyományos együttesek versenyében harmadik lett az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabda csapata, második helyen végzett a Gyirmót FC Győr labdarúgó gárdája, első pedig már 24. alkalommal a Győri Audi ETO KC lett.

Az egyéni sportágak csapatversenyében a harmadiknak járó díjat a Somogyi Electronic GYAC férfi teniszezői vehették át, a második helyen a Kopasz Bálint-Erdőssy Csaba kajak páros végzett, első pedig a Takács Kincső-Balla Virág kenupáros lett.

Az év felfedezettjei kategóriában Torma Lucát, a Győri Vízisport SE vízilabdakapusát, valamint Kolozsvári Brúnót, ugyancsak a GYVSE maratoni kajakosát köszöntötték.

Galéria: Ács Tamás

Az edzők versenyében Csertői Aurél, a Gyirmót FC vezetőedzője végzett a harmadik helyen, második lett a Győri Úszó SE edzői team-je, Petrov Árpád és Petrov Iván, első helyen pedig Kopasz Bálint edzője, Demeter Irén végzett, aki az olimpiai bajnok édesanyja is.

A „Győr Sportjáért Életműdíjat” a 71 éves Danyi Lászlónak ítélte oda a kuratórium. 

Kapcsolódó témák: #díjátadó | #gálaest | #sportcsillagok |