Hirdetés
GYAC

Győri sikerekkel indult az országos evezős bajnokság

Illusztráció: Pixabay
mti
2020.07.31. 16:40

A felnőtteknél négy A döntőt rendeztek az evezősök szegedi országos bajnokságán csütörtökön, a férfiaknál mindkét versenyszámban győri egység bizonyult a legjobbnak a Maty-éren.

Hirdetés

A szövetség eredményközlője alapján a könnyűsúlyú négyeseknél négy induló volt, így ott csak a fináléra került sor, amiben a Győri AC egysége ért elsőként célba. A kormányos négyesben nagyobb volt a mezőny – tíz egység indult -, amelynek élén szintén a győriek zártak.

Forrai Dávid, Szabó Bence és Szigeti Roland mindkét győri hajóban szerepet kapott. A győriek mindkét versenyszám döntőjében a csepelieket előzték meg, több mint négy másodperccel.

Hirdetés

Csütörtökön egyetlen olimpiai számban, női négyesben rendeztek döntőt. Az MTK új felállású egysége már az előfutamok során is toronymagasan végzett elsőként (7:07.95 perc), amely időeredményből aztán a döntőben tovább tudott faragni (7:03.09 p).

Az MTK hajójának mindkétszer azt a ferencvárosi négyest sikerült közvetlen maga mögött tartania, amely az előfutamban (7:25.45 p) és a döntőben (7:19.67 p) is jócskán elmaradt riválisától.

A nap negyedik döntőjét – női könnyűsúlyú négypárban – a Bajai Spartacus SC hajója nyerte meg.

Eredmények (a győztesek):

férfiak:
könnyűsúlyú négyes (4 induló): Győri Atlétikai Club (Forrai Dávid, Szabó Bence, Szigeti Roland, Csorba Dániel) 6:27.96 perc
kormányos négyes (10): Győri Atlétikai Club (Papp Gergely Márton, Forrai Dávid, Szabó Bence, Szigeti Roland, k: Kiss Bence) 6:30.21 p

nők:
négyes (8/olimpiai szám): MTK (Fiák Eszter, Lutter Liza, Krémer Eszter, Sándor-Polivka Dóra) 7:03.09 p
könnyűsúlyú négypár (5): Bajai Spartacus SC (Végh Nóra, Balogh Zsófia, Döbröntey Réka, Bartos Adél) 7:20.56 p

Kapcsolódó témák: #GYAC | #sport |
likeold
a fb oldalunkat