Győri siker a zöld-fehér rangadón

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.10.21. 08:31

A Simple Női Liga 8. fordulójában az ETO FC női labdarúgó-csapata a Haladás Viktória otthonában lépett pályára a nyugati rangadón.

A nyugat-dunántúli rangadón egyik csapat sem kezdett nagy lendülettel, a kapuk keveset forogtak veszélyeben. Negyedóra elteltével felpörögtek az események, a 14. percben Savanya remek indítása után Vachter lépett ki a leshatáron, kicselezte védőjét, majd a kapus is, és úgy lőtt a hálóba 0-1. A 16. percben egy győri védelmi hibát követően Vladulescu tört kapura, de Borok bravúrosan védett. Ezután felváltva kerültek veszélybe a kapuk, a 30. percben egy szögletet követően Kocsán közelről fejelt fölé. A 35. percben egy hazai szögletet követően Kovács L. a gólvonalról tisztázott. A 42. percben az ETO jutott szöglethez, ami után Nagy F. fejese a felső lécen csattant. Két perccel később Kocsán lépett ki a védők között, középre adását Vachter lőtte a hálóba 0-2.

Fordulás után egy jóindulattal is közepes iram és színvonal jellemezte a találkozót, ahol jóval kevesebb lehetőség volt, a hazaiak nem tudták feltörni a Győr védelmét. A 67. percben Kovács L. indítását követően Kocsán mehetett kapura, ám a tizenhatoson belül a kifutó Dobó-Nagy elhúzta a lábát. A jogos büntetőt a sértett értékesítette 0-3.

Talán a vártnál kevesebb eseményt és küzdelmet hozó, sok hibával tarkított mérkőzésen az ETO hölgyei magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, de a következő fordulóban a Ferencváros elleni rangadón ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a sikeres szereplés érdekében.

A bajnokság a válogatott Nemzetek Ligája szereplése miatt szünetelni fog, válogatottunk kétszer találkozik Észak-Írország legjobbjaival, először jövő pénteken 18:15 órakor a gyirmóti Alcufer Stadionban, ahol hat győri játékos is érdekelt lesz.

Dörnyei Balázs:Egy nagyon hektikus mérkőzésen, ami nem volt magas színvonalú, az ellenfél álat elkövetett hibákkal jól éltünk, a 3-0-val egyértelmű a győzelmünk. Ma nem játszottunk jól, de a legfontosabb, hogy nem kaptunk gólt, és újabb fontos három pontot szereztünk. Nyilván tudunk ennél sokkal jobban is játszani, de ma ennyi volt bennünk.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |