Győri légfegyveres Eb – Messze voltak a döntőtől a magyar férfi pisztolyosok

MTI Fotó: O. Jakócs Péter
2024.02.29. 15:41

A férfi pisztolyosok versenyében messze voltak a finálétól a hazai versenyzők a győri olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon, melyen legjobb magyarként Trájer Szabolcs a 43. helyen végzett.

A férfi pisztoly 60 lövéses versenye kevéssel a női viadal után kezdődött meg az Audi Arénában, ahol a 90 felállított lőállás közül 81-et foglaltak el a mezőny tagjai.

Amíg a nőknél a csapat aranyérmében és Jákó Miriam fináléba jutásában előzetesen is lehetett bízni, addig hasonló sikerekre a férfiaknál nem számíthatott a magyar szakvezetés. Ugyanakkor a bravúr sem volt elképzelhetetlen, elsősorban Tátrai-Fejes Miklóstól, aki két éve a hamari Eb-n bronzérmet nyert, 2016-ban pedig Győrben ötödik helyen végzett és olimpiai kvótát is szerzett.

A Zalaegerszegen élő sportlövő a versenyt álomszerűen kezdte, első tíz lövéséből kilenc tízes lett, a következőben viszont két nyolcasa is volt és a folytatásban rendre nagyokat hibázott. Tátrai-Fejes végül 569 körrel zárt, és a legjobb magyar sem ő lett, hanem a 22 éves Trájer Szabolcs, aki szintén 569-cel fejezte be az alapversenyt és több belső tízesével előzte meg honfitársát. Trájer – aki a második tízes sorozatában csupán 89 kört ért el – a 43., Tátrai-Fejes pedig a 45. lett. A fináléhoz 579 körre volt szükség.

A csapat harmadik tagja, Polgár János 566 körrel a 60. helyen végzett, a magyar trió pedig 1704 körrel a 14. pozíciót szerezte meg. Az aranyérmet 1737 körrel a német csapat érdemelte ki. A csak ranglistapontokért induló Nagy László 567 körrel az 59., Szemán Dávid pedig 563-mal a 69. lett.

Kapcsolódó témák: #légfegyveres Eb Győr |