Amerikai foci

Győri játékos is a legjobbak közt

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.12.28. 19:11

A pályán már véget ért a rendhagyó, őszi magyar amerikaifutball-szezon, a játékosok azonban még izgulhattak, hogy ki kapja a rangos díjakat.


A pályán már véget ért a rendhagyó, őszi magyar amerikaifutball-szezon, a játékosok azonban még izgulhattak, miután az előző évekhez hasonlóan, a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) 2020-ban is megválasztotta az év legjobbjait.

Idén viszont a felnőtteknél is két rangsor volt, hiszen divíziónként – az Absolute Live Divízió I. mellett a Divízió II.-ben szereplő játékosokra is – lehetett szavazni, valamint az utánpótlás bajnokságok – U15, U17 és az U19-es korosztály – legjobbjait is megválasztották. A díjakat idén a hatályos jogszabályok miatt csak virtuálisan adjuk át, de a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöksége – amennyiben lehetőség lesz rá – tavasszal egy díjátadó keretében személyesen is átadja majd a trófeákat.


Az ifjúsági korú játékosoknál a szavazatok 70-30%-os arányban kerültek számításba, vagyis az U15-ös, az U17-es és az U19-es bajnokságban szereplő csapatok vezetőedzői mellett a szurkolók voksolhattak még az adott bajnokságok jelöltjeire.


A Divízió II-es bajnokságban az elődöntőig menetelő négy csapat játékosai közül került ki a végső győztes, a szavazatok pedig itt is 70-30%-os arányban oszlottak meg a vezetőedzők és a szurkolói voksok tekintetétben. Az Absolute Live Divízió I-ben viszont a legjobb kilétéről a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy triumvirátus döntött. A vezetőedzők (40%) és a szurkolók (20%) mellett, a sajtó képviselői (40%) is kifejezhették szavazatukkal, hogyan látták az idei első osztály mezőnyét.

A jelöltek listáján sok a győri érdekeltség, de a nyertesek között is találunk; a 2020 Év gyermek játékosa szavazáson Takács Dominik végzett első helyen, aki a Győr Sharks játékosa.

Jelöltek:
Bicskei Cassius – Budapest Wolves, Jonescu Botond – Fehérvár Enthroners,
Kocsis Manó – GFA Bulldogs, Takács Dominik – Győr Sharks,
A szavazatok összesítése után a győztes pedig Takács Dominik lett, a Győr Sharks játékosa.


„Őszintén szólva, ez igazából nem csak az én érdemem, hiszen a
csapattársaimnak köszönhetek sok mindent. Én csak annyit teszek hozzá, hogy beleadok mindent, amit tudok, és ott vagyok minden edzésen. Próbálok a vezetőjük lenni, hogy ösztönözzem őket én is!” – nyilatkozta Dominik a mafsz.org-nak.

A győzteseknek gratulálunk, de azt biztosan elmondhatjuk, hogy az idei évben mindenki annak számít, aki a nehézségek ellenére, a kellő óvintézkedések mellett vállalta, hogy pályára lép – emelte ki a MAFSZ közleményében.

Forrás és a díjazottak teljes listája: mafsz.org

Kapcsolódó témák: #amerikai foci | #győrsharks |