Győri futónak is szurkolhatunk az atlétikai vb-n

Pécskai István Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség
2023.08.16. 18:01

Szombaton kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, a legrangosabb sportesemény, amelynek hazánk valaha is otthont adhatott. Nem túlzás, hogy augusztus 19. és 27. között az egész földkerekség a magyar fővárosra figyel majd.

Simon Virág személyében győri futónak is drukkolhatunk majd az eseményen. A 21 esztendős atléta korábban a Bercsényi DSE, majd a GYAC színeiben versenyzett.

Büszkék lehetünk rá, hogy a 4×400 m váltó tagja, amely augusztus 26-án, szombaton áll rajthoz a vébén. Virágot tartalékként jelölték, de bízhatunk benne, hogy a pályán is szerepet kap majd.

„Nagyon izgatott vagyok a világbajnokság kezdete miatt. Egyértelműen pályafutásom csúcsa, hogy a magyar csapat tagjaként részt vehetek az eseményen. Alig várom, hogy a családtagjaim és a barátaim ott legyenek a budapesti stadionban, és drukkoljanak nekem a lelátóról” – nyilatkozta Simon Virág a Győr+ Médiának.

A sportoló elmondta, hosszú évek céltudatos munkájának köszönheti, hogy szerepelhet a vébén.

„Az élsport rengeteg lemondással és munkával jár, komoly kitartást követel meg. Az alapozási időszakban napi két edzésünk volt, és emellett erőnléti tréningeken is részt vettünk. Az elmúlt egy-két hétben napi egy edzéssel készültünk, illetve igyekeztünk a formaidőzítésre nagy hangsúlyt fektetni. A világbajnokság szervezőcsapata elképesztően profi. Bármilyen problémával vagy kérdéssel fordulunk az illetékesekhez, azonnal segítenek. Minden támogatást megkapunk, ezt szeretnénk majd jó teljesítménnyel meghálálni” – tette hozzá Simon Virág.

Farkas Roland korábban az edzője és az osztályfőnöke is volt Simon Virágnak a győri Bercsényi iskolában.

Virág egy rendkívül szorgalmas, céltudatos és tehetséges fiatal sportoló. Rengeteget dolgozott azért, hogy a világbajnokságon részt vehessen, megérdemelte a lehetőséget. Nagyon szurkolok neki, óriási eredmény lenne, ha a vele felálló váltó döntőbe tudna jutni a vébén” – magyarázta Farkas Roland, a GYAC atlétikaedzője. 

Kapcsolódó témák: #atlétika | #világbajnokság |