Győri éremeső Horvátországban

Fotó: GYÚSE
Petrov Iván
2022.06.14. 18:14

Hat ország többszáz versenyzője állt rajthoz Dubrovnikban, a Golden Orlando nemzetközi kvalifikációs versenyen.

Kiválóan szerepeltek a Győri Úszó SE versenyzői, akik egy rövid rijekai edzőtáborból érkeztek a viadalra.

Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián összesen 7 aranyérmet zsebeltek be, eredményeikkel a nemzetközi kvalifikációs verseny legeredményesebb női és férfi versenyzőiként térhettek haza. Mindketten jelentősen javítottak a tavalyi időeredményeiken, ami rendkívül biztató a közelgő budapesti világbajnokságra nézve.

A Győri Úszó SE ifjú titánja, Andor Benedek is részt vett a rangos eseményen, három versenyszámban indult, s három ezüstérmet nyert.

Jakabos Zsuzsa így értékelt: “Egy kemény sorozat utolsó állomásán vagyunk túl, elégedetten tekintek vissza az elmúlt hetekre, jól sikerültek a felkészülési versenyek, már alig várom hogy a világbajnokságon rajthoz álljak!”

“A tavalyi szezonhoz képest idén még több versenyre tudtunk eljutni. Sok technikai elemet kell még gyakorolnom hogy a sprint számokat tökéletesen tudjam teljesíteni, ehhez pedig a legjobb edzés a versenyzés. Kiválóan szolgálta felkészülésünket ez az esemény, persze fél szemmel már a Vb-re, Világjátékokra és az Eb-re figyelek” – összegezte Szabó Szebasztián a tapasztalatait.

“Óriási élmény volt két ikonnal utazni és versenyezni, nagyon sokat tanultam az edzőtáborból és a versenyből. Úgy gondolom az itt megszerzett tudás jól fog kamatozni az ifjúsági Eb-n, Otopeniben (Románia – a szerk). – foglalta össze Andor Benedek.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |