Győri Úszó SE

Győri éremeső a rövidpályás úszó OB nyitónapján

Fotó: Győri Úszó SE
Győr+
2021.11.11. 20:30

Fantasztikus győri eredmények rögtön a nyitónapon! Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma is Hosszú Katinka előtt végzett, Megyesi Vanda új országos csúcsot repesztett.

4×100 méteres mix gyorsváltóval kezdődött a rövidpályás úszó országos bajnokság első napja Kaposváron.

A GYÚSE Giczi-Andor-Sebestyén-Jakabos összeállításban egy gyönyörű ezüstérmet szerzett, délelőtt ezt a váltót Safrankó Sára, Lakó Dorina és Pózvai Olivér segítette.

100 méteres férfi vegyes úszásban Andor Benedek közvetlenül a váltó után az “A” döntő legfiatalabb tagjaként az értékes 7. helyen zárt.

100 méteres női vegyes úszásban szenzációs eredmény született, Jakabos Zsuzsanna arany, Sebestyén Dalma ezüstéremmel zárt, mindkét versenyző megelőzte a szám világcsúcstartóját, az olimpiai bajnok Hosszú Katinkát!

Nagy Anna Zsófia a döntők legfiatalabbjaként a “B” döntő 7. helyét szerezte meg. 50 méteres férfi gyorsúszásban Szentes Bence ezüstérmes lett.

Giczi Mátyás a váltóból épp csak megérkezve 6. helyen zárt a felnőttek között. 50 méteres női gyorsúszásban Safrankó Sára 6. 100 méteres női hátúszásban Orbán Gréta 5. lett a “B” döntőben.

A 200 méteres férfi pillangóúszásban Kennedy Valér Huba a döntők legfiatalabbjaként “B” döntő 5 lett. A 200 méteres női pillangóúszásban Sebestyén Dalma az aranyéremtől alig elmaradva ezüstéremnek örülhetett. Zámbó Virág “B” döntő 8. helyen végzett, a mezőny legfiatalabbjaként.

100 méteres női mellúszásban Jakabos Zsuzsanna óriási egyéni csúccsal ezüstérmes! 2009-es, szuperdresszes rekordját múlta fölül több, mint egy másodperccel.

Megyesi Vanda a “B” döntő első helyét szerezte meg a mezőny legfiatalabbjaként. Ez új korosztályos csúcsot jelent a 12-13-14-15 éveseknél is.

4×50 méteres mix vegyesváltóban a Győri Úszó SE csapata (Szentes-Sebestyén-Giczi-Jakabos) ezüstérmes lett. Délelőtt ezt a váltót Megyesi Vanda segítette kiváló úszással.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #magyar bajnokság | #úszás |