Erkölcsi és anyagi elismerés

Győri edzőt is díjaztak

Fotó: Májer Csaba József
Győr+
2020.04.15. 09:09

Tíz kiemelkedő munkát végző tanár és edző kapta meg a rangos elismerést, további 24 személy munkáját oklevéllel ismerte el a MOL Alapítvány.

A MOL Mester-M Díját idén is tíz kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző kapta meg. A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akik a díjakat postán kapják meg.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei.

A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium közel 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik megkapták az elismerést.

A Mester-M Díj 2019. évi nyertesei között szerepel utánpótlásedzők kategóriában Gyimes Nikolett győri cselgáncs edző, ahogy Török Loránd pannonhalmi testnevelés tanár, valamint a békéscsabai Eperjesi László atlétika edző.

Gyimes Nikolett, cselgáncs edző:

„Nagyon kell tisztelni a versenyzőinket, hiszen mi nem lennénk sehol nélkülük.”

1997 óta szakedzőként irányítja a Széchenyi István Egyetem Judo Szakosztályát, 2001 óta az egyetem testnevelő tanára. Kezdetektől tart judo szakköröket, edzéseket 5-65 éves korig. Szigorú és követel, elvárja a jó szereplést az iskolában és az edzéseken is, tanítványait az életre neveli. De mindent meg is tesz azért, hogy megfelelő körülmények között sportolhassanak. Tanítványai követendő példaként tekintenek rá. Maga is Masters világ- és Európa Bajnok. Legismertebb tanítványa Sipőcz Richárd (képünkön), Európa Bajnok, felnőtt Grand Prix és Junior Világ Bajnoki bronzérmes.

Gyimesi Nikolettről készült portréfilm ide kattintva elérhető.

További díjazottak:
Természettudományos területen Erdősné dr. Németh Ágnes, informatika- és matematikatanár (Nagykanizsa), Hóbor Sándor, fizikatanár (Eger), Karasz Gyöngyi, kémiatanár (Gödöllő), Dr. Koncz Gábor, biológaitanár (Kisvárda). Művészeti területen a díjat Dr. Csillag Józsefné Demel Eszter, karnagy (Veszprém), Nagy László, rajz és vizuális művészet- és művészettörténet tanár (Szeged), Radics Miroslav Péter, klarinét művész-tanár (Pécs) vehették át.

A MOL Alapítvány a 2019. évi jelöltek közül első ízben oklevéllel ismerte el azok pedagógiai munkásságát, akiknek a neve az értékelés során az ún. short listre, a szűkített listára felkerült a későbbi díjazottak nevei mellett. Erre a listára is felkerült egy győri pedagógus, Zátonyi Szilárd biológiatanár.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #judo |