Ma este Győrben rajtol el az idei bajnokság

Fotó: Győri Audi ETO KC
mti/Győr+
2020.08.31. 18:23

A Győri Audi ETO KC, a Ferencváros és a Siófok KC versenyfutása várható az aranyéremért a kedden kezdődő női kézilabda NB I-ben. Kedden este 18.00 órától hazai pályán az Érd ellen játsszák a szezonnyitót a győri lányok.

A magyar szövetség (MKSZ) március 13-án felfüggesztette az előző szezon küzdelmeit, majd április 9-én helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat.

Mivel kiesők sem voltak, és anyagi okok miatt egyik klub sem kényszerült visszalépésre, az élvonal idén is a tavalyi mezőnnyel rajtol, bár a Szent István SE együttműködési megállapodást között a Nemzeti Kézilabda Akadémiával, amelynek értelmében közös csapatukat zömében a NEKA játékosai alkotják majd, a hazai mérkőzésekre pedig Balatonbogláron kerül sor.

Az MKSZ pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a versenynaptár radikális megváltoztatása nyomán 19 fordulót rendeznek az idén a női NB I-ben: az első mérkőzésre – a Győr-Érd találkozóra – kedden, az idei utolsóra pedig december 30-án kerül sor. A további játéknapokról az MKSZ és a liga októberi egyeztetésein döntenek.

A lebonyolítás változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, így alakul ki a végső sorrend, rájátszás ezúttal sem lesz.

Jelen állás szerint november 22. és december 30. között szünetel a bajnokság a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság miatt, ám a torna megrendezése a koronavírus-járvány miatt egyre bizonytalanabb.

Nagy meglepetést jelentene, ha az NB I-ben nem a Győr, a Ferencváros és a Siófok végezne az első három helyen a szezon végén. A győriektől távozott az egyaránt visszavonult Kiss Éva, Kari Aalvik Grimsbö és Katarina Bulatovic, valamint Bódi Bernadett és Jana Knedliková, érkezett viszont két kapus, a francia Laura Glauser és a norvég Silje Solberg, illetve a jobbszélső Lukács Viktória.

A fővárosiaknál voltak a legjelentősebb változások, ugyanis az alapemberek közül Lukács mellett Danick Snelder, Hornyák Dóra, Szemerey Zsófia, Debreczeni-Klivinyi Kinga és Emily Christensen is eligazolt, érkezett viszont a német válogatott három kiválósága, a jobbátlövő Alicia Stolle, a balátlövő Emily Bölk és a beálló Julia Behnke, továbbá a világbajnok holland jobbszélső Angela Malestein, a beálló Kisfaludy Anett, a kapus Janurik Kinga, és a jobbszélső Kovács Anett.

A Győr és a Ferencváros a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőzött egymással: előbb 34-31-re a Bajnokok Ligája címvédője győzött, majd az FTC 24-16-ra visszavágott.

Fotó: Győri Audi ETO KC

A Siófok KC az előző idényben a Ferencvárost és a Győrt is legyőzte, a nyáron pedig tovább erősödött a kerete. Csupán Silje Solberg és Andjela Janjusevic távozott, érkezett viszont két holland világbajnok, a jobbátlövő Laura van der Heijden és a beálló Danick Snelder, a német kapus Dinah Eckerle, a francia irányító Tamara Horacek, a jobbátlövő Kiss Nikolett és az irányító Tóth Gabriella.

Siófokon edzőváltás is történt, Tor Odvar Moent segítője, a szintén norvég Bent Dahl váltotta. Csapata a felkészülés során Győrben is pályára lépett, és 29-27-re kikapott, azonban minden más meccsét megnyerte.

A 2013 és 2018 között sorozatban hat bronzérmet nyert Érd kerete anyagi okok miatt teljesen átalakult a nyári szünetben, így a három élcsapat dolgát várhatóan ezúttal is a Debrecen fogja tudni leginkább megnehezíteni.

Ami a ma esti, 18.00 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC-Érd nyitó-találkozót illeti.

A mérkőzést közönség előtt rendezik meg, és vásárolhatók még rá jegyek. Jegyvásárlásra személyesen a győri Látogatóközpontban – továbbá mérkőzésnapokon kapunyitást követően az Audi Aréna Győr főpénztárában is –, online pedig a www.jegymester.hu felületén van lehetőség.

A klub egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy „Mindannyiunk egészsége védelme érdekében és a Magyar Kézilabda Szövetség egészségügyi protokoll előírásainak betartása miatt, hogy az Audi Aréna Győrben megrendezésre kerülő hazai mérkőzésekre orrot és szájat eltakaró maszkban érkezzenek, és viseljék azt a találkozót megelőzően és a mérkőzés egésze alatt, illetve, fokozatosan ügyeljenek az alapvető higiéniai szabályok betartására, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Illetve arról is tájékoztatást adtak, hogy arcmaszk vásárlására az aréna shopban lehetőség adódik 200 Ft-os áron a shop kívülre nyíló ablakánál!

Az Audi ETO KC soron következő hazai meccsei az Audi Arénában:

Szeptember 1. (kedd), 18.00 óra: Győri Audi ETO KC – Érd

Szeptember 4. (péntek) 18.00 óra: Győri Audi ETO KC – Kisvárda Master Good SE

Szeptember 8. (kedd) 18.00 óra: Győri Audi ETO KC – Békéscsabai ENKSE

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |