Vízilabda

Győrben fogadja Montenegrót a magyar válogatott

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2022.01.11. 15:57

Igazi példaképek érkeznek Győrbe a jövő héten, hiszen a magyar vízilabda-válogatott az Aqua Sportközpontban fogadja Montenegró csapatát világliga-mérkőzésen.

Az eseménnyel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón Győr polgármestere örömét fejezte ki, hogy a város ad otthont a nívós összecsapásnak. „Megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar vízilabda-válogatott ismét Győrben szerepel, mégpedig az a gárda, amelyik a tokiói olimpián bronzérmet szerzett. Azért tartom fontosnak az élsportot, mert példaképeket nevel, akik arra ösztönzik a fiatalabb generációt, hogy megpróbáljanak eredményeket elérni, egészségesen éljenek, és ne csak fizikálisan, de mentálisan is egy stabil életstílust képviseljenek” –hangsúlyozta Dr. Dézsi Csaba András. 

A városban 220 igazolt vízilabdázó űzi ezt a sportot napról napra. Győrben jó körülmények között, felkészült szakemberek kezei alatt pallérozódhatnak a fiatalok. Vári Attila szerint az ilyen bázisoknak köszönhetően érnek el nemzetközi szinten kimagasló eredményeket a válogatottak. „Mindig örömmel jövünk Győrbe! Többek között azért is fontos számunkra a város, mert kiváló létesítményei és profi szakemberei vannak, emiatt pedig olyan bázisa a magyar vízilabdának, mely nélkül nem érhettük volna el ezt a fantasztikus eredményt az olimpián” – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. 

A Montenegró elleni világliga-meccs az első tétmeccse lesz idén a válogatottnak, melynek sűrű a 2022-es versenynaptára. Világbajnokság és Európa-bajnokság is vár a pólósainkra, akik természetesen kedden nyerni szeretnének Montenegró ellen.

Már vasárnap Győrbe érkezünk, hétfőn kettő, a meccs napján pedig egy gyakorlást tervezünk. Átvesszük a begyakorolt mozgásokat és variációkat, felkészülünk az ellenfélből. Remélem, hogy egészségügyi problémák nem akadályozzák az általam kiszemelt keretet. Természetesen nagy kérdés, hogy a montenegróiak milyen csapattal tudnak kiállni, de bárki is hiányzik majd tőlük, vannak nagyon jó alternatíváik. Épp ezért egy kiélezett és nehéz mérkőzésre számítok” – emelte ki Märcz Tamás, szövetségi kapitány. Január 18-án, kedden 18 órakor kezdődik az összecsapás, melyre csak előzetesen lehet jegyet vásárolni az Eventim oldalán. Csak védettségi igazolvánnyal, maszkban lehet részt venni a mérkőzésen. Ennek ellenére teltházra és kiváló hangulatra számítanak a szervezők.

Kapcsolódó témák: #válogatott | #vízilabda |