Jakabos Zsuzsanna mutatta meg városunkat Iványi Dalmának

Győrben ért össze a pécsi szál

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2020.08.23. 18:45

Különleges idegenvezetést kapott a Győr női kosárlabdacsapatának új vezetőedzője, Iványi Dalma. Az egykori klasszis játékosnak az úszó olimpikon Jakabos Zsuzsanna mutatta be a várost. A két sportolót a pécsi szál köti össze, hiszen mindketten a baranyai megyeszékhelyről érkeztek Győrbe: Zsu hét évvel ezelőtt, Dalma mindössze néhány hete.

„Mondhatom, hogy megismertem és megszerettem a várost, pedig először nem a legszebb helyeket láttam Győrből. Emlékszem, hogy a Kossuth utcára kanyarodtunk be az autóval, majd az akkor még nem létező Aqua Sportközpont irányába mentünk. Akkoriban nagyon más volt ez a környék, de aztán változott a helyzet, épült, szépült sok minden, mi pedig annyira megszerettük Győrt, hogy az otthonunk lett. Három éve újítottuk fel azt a házat, amit korábban béreltünk, nagyjából akkor dőlt el, hogy mi már Győriek maradunk” – mesélte Jakabos Zsuzsanna a városnéző séta első állomásán a Jedlik hídnál.

Fotó: Marcali Gábor

„Természetesen figyelemmel kísérjük a másik pályafutását, sikereit, de ritkán láttuk egymást. Korábban Pécsen inkább csak összefutottunk, pár mondatot beszéltünk. Ennyi időt még nem töltöttünk együtt, mint ma, és nemcsak az interjú miatt mondom, de nagyon jól érezzük magunkat. Biztos, hogy gyakrabban találkozunk majd Győrben, mint eddig bárhol bármikor. Nagyon szép gesztus Zsútól, hogy a beilleszkedés első lépéseiben segít” – mondta Iványi Dalma már a Dunakapu téren, és megjegyzi, sokszor hallotta, hogy szép városban kezdhet el dolgozni, és ezt most közelről is tapasztalja.

„Annak is nagyon örülök, hogy nem kell új neveket megtanulni, mert itt is és Pécsen is van például Széchenyi tér és Király utca is. Egyébként régimódi ember vagyok, nekem sokat jelent, ha egy városban megmaradtak a stílusos régi épületek, ha van hangulata, történelme a helynek. Győrben tetszik az is, hogy sok a folyó, a vízpart, ami tiszta, rendezett” – beszélt a kosaraslegenda az első élményeiről, és érdeklődve hallgatta a felsorolást az Európa-bajnok úszótól azokról a helyekről, amiket a következő napokban mindenképpen látnia kell. A séta közben érintették a városházát, aztán visszakanyarodtak a Széchenyi térre, ahol egy kávézással folytatódott a beszélgetés.

Fotó: Marcali Gábor

„Nagyon nehéz kedvenc részt választani Győrből. A Szúnyog-sziget nálam biztosan ott van a top háromban, fantasztikus a természet közelsége. Mi Pinnyéden élünk, imádom azt a környéket is, és természetesen a belváros a dobogós még ilyen szempontból. Szeretem, hogy lehet kis köröket és nagy köröket is menni, hihetetlen jó érzés elveszni, bolyongani a kis utcácskákban akár hajnalban vagy kora reggel, akár pedig úgy, hogy körülöttük nyüzsgés van” – mondta Jakabos Zsuzsanna, aki úgy érzi, hogy jobban megismerte Győrt az itt eltöltött hét év alatt, mint szülővárosát. Azt is hozzáteszi, nem büszke rá, de Pécsen GPS-szel közlekedik, aminek az az oka, hogy húszéves koráig élt ott, és a szülei vitték mindenhová. Az uszoda, az iskola és az otthona között ingázott, így – kis túlzással – több újdonságot fedez fel Pécsen, mint Győrben.

Kellenek a jó élmények, én ebből ma sokat kaptam. Alapvetően nem vagyok vándormadár típus, tizennyolc évig Pécsen éltem, nehezen váltottam. Ha beilleszkedünk, a gyerekeknek is jól érzik itt magukat, és a munka is zökkenőmentesen megy, akkor hosszú távra tervezünk. A sportban nehéz megmondani, hogy mit hoz a következő év, de én nyitott vagyok arra, hogy Győr legyen az otthonunk” – fogalmazott Iványi Dalma.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #úszás |