Győrbe igazol a mellőzött román támadó?

HAK Fotó: MOL Fehérvár FC
2023.05.15. 09:15

Sajtóhírek szerint a Kisvárdában remeklő, ám a MOL Fehérvárnál kegyvesztett Claudiu Bumba az idény végén klubot vált és várhatóan az ETO FC Győrhöz igazol.

A nemzetisport.hu írta meg, hogy egyre közelebb van Claudiu Bumba szerződtetéséhez az ETO FC, így a kapus Pap Eduárd után újabb romániai játékos folytathatja pályafutását Győrben a nyártól.

A 29 éves román csatár a török Adanasportól érkezett Magyarországra 2019-ben, a Kisvárda igazolta le. Bumba gyorsan beilleszkedett a csapatba, hamar megtalálta a góllövő cipőjét is, így gyorsan közönségkedvenc vált belőle. Három idényt töltött Kisvárdán, ez alatt 84 bajnokin lépett pályára, 18 gólt szerzett, és 17 gólpasszt adott. Bumba tagja volt a korosztályos román válogatottaknak, míg a felnőtt nemzeti csapatban 2012-ben, Türkmenisztán ellen mutatkozott be, majd 2015-ben Bulgária és Moldova ellen is játszott. Mivel ezek a meccsek csupán felkészülési mérkőzések voltak, lehetősége van az országváltásra. S hogy ez miért érdekes? Nos, egy romániai interjú során maga Bumba állította azt 2021-ben, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya érdeklődött utána, így az sem elképzelhetetlen, hogy országot vált, s magára ölti a magyar címeres mezt. A kijelentés nagy visszhangot váltott ki, ám az MLSZ meglehetősen rövidre zárta a kérdést: leszögezték, hogy a szövetség minden szóba jöhető labdarúgót figyel, és ha Bumba ügyében bármikor lesz bejelenteni valója, akkor megteszi. Ez azóta sem történt meg.

Claudiu Bumba 2022 nyarán pedig elhagyta Kisvárdát és Székesfehérvárra, a MOL Fehérvárhoz igazolt, ahol nagy reményeket fűztek a kiváló román csatár leigazolásához. Sallói István sportigazgató akkor így nyilatkozott a Vidi honlapjának: „Bumba leigazolása már télen is felmerült, akkor azonban nem sikerült megállapodnunk a Kisvárdával, úgyhogy fél évvel később sikerült őt leigazolnunk. Az ő személyében egy kreatív támadóval bővült a Vidi játékoskerete, a csatárok mögött bárhol tud játszani. Gólok, gólpasszok vannak a játékában, emellett nagy játékintelligenciával rendelkezik és több poszton is bevethető univerzális játékosról van szó. Érkezésével sokat javult Michael Boris variációs lehetősége a támadójátékunk szervezésekor.

Nos, Bumba képességeihez nem fér kétség, azonban ahogy több más játékosnak, a Vidinél neki sem jött ki a lépés. 2023. januárjában kikerült az első keretből és az NB III-as csapatnál játszott tovább. Bumba a „nagycsapatnál” 17 mérkőzésen 1 gólt és 1 gólpasszt ért el. Mint ismert, a Fehérvár igencsak rossz helyzetben van: két meccsel a szezon vége előtt kieső helyen áll, Bumba pedig azóta sem került vissza az első kerethez. Pedig góllövésben és a játék szervezésében sem állnak éppen jól a fehérváriak…

A legfrissebb sajtóhírek szerint a román légiós a nyáron el is köszön a Viditől és az ETO FC Győrrel hozták összefüggésbe. Korábban már emlegették egy román játékos, Pap Eduárd kapus érkezését, így ha Bumba tényleg Győrbe igazol, akkor már egy honfitársa is erősítené a zöld-fehéreket. S egyébként Győrben is szükség lenne kiváló karmesterekre, góllövőkre, így ha Bumba tényleg az ETO-hoz igazol, akkor vélhetően minden feltétel adott lesz számára, hogy visszatérjen a kisvárdai formája, s megmutassa, valójában milyen gólerős, megbízható játékos.

Fotó: MOL Fehérvár FC

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |