Női kézilabda BL

Győr-Vipers döntő lesz

Fotó: MTI/Kovács Anikó
MTI
2022.06.04. 19:41

A Győri Audi ETO KC után Tomori Zsuzsanna csapata, a címvédő Vipers Kristiansand jutott döntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel 33-27-re legyőzte a Metz HB csapatát a szombati elődöntőben, a budapesti négyes döntő első játéknapján.

Eredmény, elődöntő: Vipers Kristiansand (norvég)-Metz HB (francia) 33-27 (14-15)

MVM Dome, v.: Vujacic, Kazanegra (montenegróiak)
Lövések/gólok: 50/33, illetve 52/27
Gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/4
Kiállítások: 4, illetve 2 perc

A Vipers a csoportkörben mindkétszer kikapott a Metz együttesétől, idegenben 23-18-ra, házigazdaként pedig 31-25-re. A franciák ezúttal a meccs elején csak öt percig vezettek, utána háromszor is 3-0-s sorozatot produkált ellenfelük, amelynek Tomori irányította a védekezését. A 18. percben már öt találat volt a különbség, ám ezt követően időt kért a Metz, védekezést váltott, az első félidő utolsó nyolc és fél percében nem kapott gólt, viszont sorozatban hatot lőtt, így a szünetben meglepetésre 15-14-re vezetett.

A mérkőzés a második felvonásban a Vipers 10-2-es sorozatával dőlt el, és bár a franciák a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, a túloldalon Katrine Lunde remekelt a kapuban, így csapata végül a vártnál is magabiztosabban nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa az Érd korábbi, a Vipers jelenlegi cseh balátlövője, Markéta Jerábková volt 12 találattal. Az egykori győri Nora Mörk hétszer talált be, Katrine Lunde 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Bruna de Paula öt, Tamara Horacek és Orlane Kanor négy-négy gólt lőtt.

A vasárnapi Győr-Vipers finálé egyik pikantériája, hogy február 19-én, a csoportkör utolsó fordulójában éppen Kristiansandban (30-29) szakadt meg az ETO rekordot jelentő, hetven mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, amely során 2018 januárjától kezdve 62 győzelem és nyolc döntetlen volt a csapat mutatója. A magyar és a norvég együttes ötször találkozott egymással a BL-ben, a mérleg négy győri és egy Vipers-siker.

Korábban: Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg (dán) 32-27 (15-15)

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Metz HB-Team Esbjerg 15.15
döntő: Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand 18.00

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #női kézilabda |