Kiemelkedő minőségű tenisz infrastruktúra áll rendelkezésre

Győr a magyar tenisz egyik vidéki bástyája lehet

Fotó: Marcali Gábor
Papp Zsolt
2020.09.24. 15:20

A győri sportinfrastruktúra továbbfejlesztéséről, új fedett pályák építésének lehetőségéről, az utánpótlásbázis kiszélesítéséről is tárgyalt Dr. Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke és Dr. Dézsi Csaba András polgármester csütörtökön.

Lázár János júliusi megválasztásakor úgy fogalmazott, hogy egy új korszakot kell nyitni a magyar tenisz életében. A feladatok közt említette, hogy több fiatalra, tömegbázisra van szükség, több lehetőséget kell adni a vidéknek, az eddiginél több együttműködéssel. Ennek jegyében érkezett Győrbe is. Ahogy arról múlt heti számunkban beszámoltunk, a Magyar Tenisz Szövetség közelmúltban alakult új vezetősége tizenkét bizottságot állított fel, s a Gyerektenisz Bizottság elnökének Szombati-Serfőző Esztert, a Győri Atlétikai Club szakosztályvezetőjét választották.

Dr. Dézsi Csaba András a városházán köszöntötte Lázár Jánost, mint mondta, fontos és előremutató megbeszélésen vannak túl, amely újabb fejlődési lehetőséget jelent a városnak egy olyan területen, amely a fiatal generációk egészséges testi, lelki neveléséhez járul hozzá.

Azért jöttem, hogy a Magyar Tenisz Szövetség nevében felajánljam együttműködésünket Győrnek. Ez a város azon kevés vidéki települések egyike, ahol kiemelkedő minőségű tenisz infrastruktúra áll rendelkezésre és kiváló emberek szervezik a győri teniszt.” – emelte ki Lázár János, aki kifejtette, két komoly feladat áll a szövetség előtt, az egyik a 3,6 milliárd forintos adósság kifizetése, a konszolidáció után pedig, hogy minden gyermek számára biztosítani tudják a teniszezés lehetőségét. „Jó infrastruktúrát, utánpótlás nevelést és iskolai teniszt szeretnénk! Ebben hívjuk együttműködésre Győrt.” Az elnök hozzátette, a napokban Debrecenben és Kecskeméten járt, Győr után pedig Sopronba és Zalaegerszegre utazik a vidéki városok bevonása érdekében.

Fotó: Marcali Gábor

A győri együttműködés lényege tehát, hogy a fiatalok minél nagyobb számban ismerkedjenek meg a sportággal, új lendületet kapjon a tenisz, az iskolában is megismerkedhessenek ezzel a mozgásformával a gyerekek, és egy széles utánpótlásbázis jöjjön létre. A szövetség elnöke szerint a teniszt újra népszerűsíteni kell, mert egy testet és jellemet formáló mozgásformáról van szó. Lázár János ígéretként fogalmazta meg, hogy a kormánynál azért fog lobbizni, hogy Győrben is továbbfejlesszék az infrastruktúrát, minél több fedett teniszpálya legyen a városban, ezzel az őszi-téli hónapokban is megmaradjon a teniszoktatás széleskörű lehetősége.

A sajtótájékoztatón Lázár Jánost a Nincs több pezsgő – Churchill és a pénz című könyv magyarországi megjelenéséről is kérdeztük, amelyben Csepreghy Nándorral kiadóként vállalt szerepet. Mint mondta, a mű egy szenzitív, kényes kérdésről szól: mi volt a politikus viszonya a pénzhez, hogyan teremtette meg az anyagi függetlenségét. Mint mondta, egy politikus életében fontos kérdés, hogy az integritását meg tudja-e őrizni. Ezt a kérdést járja körül a mű, amely a magyar olvasók számára is rengeteg érdekességet és tanulságot tartogat. A könyvről és a mű magyar nyelvű megjelenésében való szerepvállalásáról Lázár Jánossal hosszabban is beszélgettünk, amit jövő heti lapszámunkban olvashatnak.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #tenisz |