Gyomorrontás miatt hagyta ki a szolnoki válogatót Kopasz Bálint

Szigeti Sándor Fotó: Kopasz Bálint Facebook
2024.05.02. 14:35

A Graboplast Győri VSE olimpiai címvédő kajakosa 1000 méteren állt volna rajthoz, ám egy kisebb egészségügyi probléma közbeszólt.

A szolnoki kajak-kenu válogató csütörtöki zárónapján Kopasz Bálint 1000 méter egyesen lett volna érdekelt, ám végül nem tudott rajthoz állni, egy kisebb gyomorrontás szólt közbe.

Távollétében Szántói-Szabó és Béke Kornél csatázott az első helyért, végül hatalmas hajrával előbbi győzött, a győri Erdőssy Csaba pedig negyedik lett.

Kopasz és a Tokióban mögötte ezüstérmes Varga Ádám indulása egyébként már biztos a jövő heti, szegedi világkupán, függetlenül attól, hogy ebben a számban most nem szálltak vízre.

A szegedi világkupa az utolsó verseny a második válogató előtt, ahol eldől, kik utazhatnak a magyar kajak-kenu válogatott tagjaként a nyári párizsi olimpiára, a tét tehát óriási.

A szolnoki válogatón ma Erdőssy Csaba mellett az egyesben remeklő Takács Kincső is érdekelt volt a finálékban. A győri versenyző Nagy Biankával a negyedik helyen zárt a kenu kettesek ötszáz méteres távján.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #Kopasz Bálint |