Gyirmóton továbbra is cél a feljutás

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.01.30. 14:45

A Siófok ellen kezdik meg szereplésüket a szezon második felére a Gyirmót FC Győr focistái, akik vasárnap 14 órakor hazai pályán fogadják a Balaton-partiakat. Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be új játékosaikat és beszéltek a további célokról.

Tamási Zsolt szakmai igazgató a sajtótájékoztató elején elmondta, a cél semmit sem változott Gyirmóton a korábbiakhoz képest: fel szeretnének jutni az NB I-be! Éppen ezért a keretben sem terveztek nagy változásokat, mivel hisz az eddig elvégzett munkában és a csapategységben.

Tamási Zsolt

„Szarka Ákosnak nagyon jó lehetősége adódott, a klub pedig természetesen elengedte a játékost”– hangsúlyozta Tamási Zsolt. „Helyére Varga Barnabás érkezett, akit az osztrák másodosztályból igazoltunk. Erősítésként érkezett még Ménfőcsanakról Németh Bence, akit már régóta figyeltünk, s most sikerült megállapodnunk vele.

A szakmai igazgató arról is beszélt, hogy Gyirmóton olyan jó körülmények várják a labdarúgókat, hogy úgy döntöttek, kihasználják a fűtött edzőpálya adta lehetőségeket, s nem utaznak külföldi edzőtáborba. A játékosok így hazai környezetben dolgozhatnak azért, hogy a szezon végén meglegyen az áhított feljutást érő hely. Ez a jelenlegi állás szerint a második helyet jelentheti, hiszen az MTK magabiztosan őrzi vezető pozícióját.

Csertői Aurél

Csertői Aurél vezetőedző éppen ezért is emelte ki, hogy a feljutás nem csak a saját kezükben van, de nekik az a feladatuk, hogy mindent megtegyenek a célok elérésének érdekében, s ez a csapat, ezzel az összeszokottsággal és egységgel képes lehet odaérni a végén.

„A felkészülésre eltervezett munkát 90 százalékban elvégeztük, jó ellenfél, a Siófok ellen kezdjük a bajnokságot. Egy jó rajt lökést adhat a csapatnak, aminek ki kell tartania az utolsó fordulóig is” – zárta a vezetőedző.

A csapatkapitány Nagy Patrik is azt hangsúlyozta, nagy előnyük, hogy a keret szinte teljes egészében együtt maradt, s alkalmasnak tartja arra a csapatot, hogy az első osztályba jusson. A felkészülés jól sikerült, a többi már csak rajtuk, játékosokon múlik, s azon, hogy az adódó lehetőségeiket gólra váltsák.

Nagy Patrik

A két új szerzemény, Németh Bence és Varga Barnabás is bemutatkozott a sajtónak, akikről kiderült, hogy komoly erősítést jelenthetnek a Gyirmótnak.

Németh az NB III-as Ménfőcsanakból érkezett, s saját bevallása szerint az elmúlt fél éve volt az igazi mérföldkő a pályafutásában. Ez eredményezhette azt, hogy megkapta a gyirmótiaktól a megtisztelő felkérést.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek! Becsülettel dolgozni fogok, s ha lehetőséget kapok a bizonyításra, biztos, hogy élni is fogok vele” – zárta a fiatal labdarúgó.

Varga Barnabás most 25 éves, a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett, de 16 éves kora óta Ausztriában focizik. Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az osztrák Bundesligában is játszhatott, a Gyirmóthoz pedig alsóbb osztályú csapatból érkezett.

„Örülök, hogy itt lehetek Gyirmóton, s az NB I-be való feljutást szeretném a góljaimmal segíteni” – mondta az osztrák rutinnal rendelkező csatár.

Szerző: Havassy Anna Katalin
Tv-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #Helyi sport |