Labdarúgás

Gyirmóton is lesznek meccsek az U21-es foci Eb-n

Fotó: mlsz.hu
Győr+
2021.03.24. 07:35

Szerdán veszi kezdetét Szlovéniában és Magyarországon az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek több meccsét is Gyirmóton, az Alcufer-stadionban rendezik.

Az Eb kezdete előtt leadták a keretüket a részt vevő válogatottak, de a koronavírus szinte azonnal a feje tetejére állított mindent. Gera Zoltán szövetségi edző megbetegedések miatt volt kénytelen többször is változtatni a benevezettek névsorán.

A csapatkapitány Demjén Patrik koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, ezért a zalaegerszegi kapus elhagyta a telki edzőtábort, helyére pedig a Puskás Akadémia hálóőrét, Auerbach Martint hívta be Gera.

A szakvezetőnek múlt hétfőn, néhány órával a hivatalos nevezési határidő előtt is változtatnia kellett a tervezett keretén, mert az MTK Budapestben futballozó Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a Vasast erősítő Szilágyi Zoltán ugyancsak pozitív vírustesztet produkált.

Gerának később Dárdai Pált is haza kellett küldenie, így ő már a hetedik labdarúgó akire nem számíthat. (Korábban Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán és Demjén Patrik játékáról kellett lemondani.) A szövetségi edző úgy döntött, hogy új játékost hív meg a keretbe, és az Ausztriában légióskodó Bukta Csabára esett a választása.

Sajnos nem sokkal később Zsóryról is aggasztó hír érkezett, miszerint egy edzésen elszakadt a keresztszalagja, így Budafok támadójára hosszú kihagyás vár. Helyére a Heraclesben futballozó Szőke Adrián került be a keretbe.

A csoportkört jövő szerda és március 31. között rendezik, a kieséses szakasz pedig május 31. és június 6. között lesz. A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik.

A magyarok szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, majd három nappal később a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, március 30-án pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

Gyirmót ad otthont a C-csoport mérkőzéseinek, ahol március 25-én az Oroszország–Izland, március 28-án az Izland–Dánia, 31-én pedig az Izland–Franciaország találkozókat rendezik. A franciák keretében több olyan játékos is helyet kapott, akik topbajnokságokban szereplő klubok tagjai. Ott lesz a csapatukban Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik lipcsei csapattársa, a védő Ibrahima Konate, és Dárdai Pál játékosa, a Herthában az Arsenal kölcsönjátékosaként szereplő Mattéo Guendouzi is. A franciáknál léphet majd pályára a torna két legértékesebbnek becsült játékosa, a Rennes 18 éves középpályása, már a felnőttválogatottban is bemutatkozó Eduardo Camavinga és a Lyon 22 éves futballistája, Houssem Aouar.

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok:

Bese Balázs (Budafok)
Kovács Péter (Budaörs)
Auerbach Martin (Puskás Akadémia)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)
Huszti András (Budafoki MTE)
Mocsi Attila (Haladás)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Varju Benedek (MTK Budapest)

Középpályások:

Csonka András (Budafoki MTE)
Hinora Kristóf (Vasas)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)

Támadók:

Bárány Donát (DVSC)
Bíró Bence (MTK Budapest)
Bukta Csaba (Altach)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #U21-es Európa-bajnokság |