Gyirmót: harc az életben maradásért

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.04.08. 21:03

Nehéz helyzetben és győzelmi kényszerben van a Gyirmót FC labdarúgócsapata, amely a bennmaradásért küzd az NB I-ben. A tabellán tizenegyedik, így kiesőhelyen álló győri együttes szombaton (M4 Sport, 17 óra) az idényben várakozáson felül teljesítő, jelenleg a második pozícióban található Puskás Akadémiát fogadja az ALCUFER Stadionban.

Huszonhat fordulót követően hat pont választja el a Gyirmótot a már bennmaradást érő, tizedik helytől, amelyet jelenleg a Mezőkövesd foglal el. Az ideális forgatókönyv az lenne, ha Csertői Aurél vezetőedző csapata mind a hét hátralévő mérkőzését megnyerné, ugyanakkor a gyirmótiak sorsolása nagyon nehéz.

A felcsútiak elleni találkozót követően a Debrecen otthonába látogat az alakulat, amely aztán a Budapest Honvéddal játszik hazai pályán. Ezután Újpesten szerepel a gárda, majd jön a Paks elleni hazai, illetve a Zalaegerszeggel szembeni idegenbeli összecsapás. A bajnokságot végül a címvédő, Ferencváros elleni otthoni mérkőzéssel zárja a Gyirmót. A gyirmótiak ráadásul nincsenek jó formában, a legutóbbi három meccsükön vereséget szenvedtek, összességében pedig öt forduló óta nyeretlenek.

„Minden meccs nagyon nehéz számunkra. Bizonyítani szeretnénk, sokat dolgozunk, hogy eredményesek legyünk” – mondta a csapat helyzetével kapcsolatban Csertői Aurél.

A Puskás Akadémiával szemben ebben az idényben először az ötödik fordulóban találkozott a Gyirmót, a mérkőzést 1-0-ra nyerték idegenben a felcsútiak. A 16. fordulóban otthon, a Pancho Arénában diadalmaskodott 3-0-ra a Puskás Akadémia.

Érdekesség, hogy a felek az élvonalban csak ezen a két bajnoki mérkőzésen találkoztak. Az NB II-ben is csupán két alkalommal játszottak: a 2012–2013-as szezonban otthon 5-2-re, idegenben 1-0-ra nyertek a felcsútiak, a Gyirmót tehát még sohasem tudta legyőzni aktuális ellenfelét.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NB I |