Gyirmót – ETO előtt: döntetlen a csocsóasztal mellett

Nagy Roland Fotó: Marcali Gábor
2023.07.27. 15:03

Különleges felvezetést kapott a Gyirmót FC–ETO FC NB II.-es városi rangadó a Győr+ Rádió reggeli műsorában csütörtökön. Az Alcufer Stadionban vasárnap 17.30-kor kezdődő találkozó előtt a pályán kívül, a csocsóasztalnál is összecsapott a két együttes. A stúdióban a zöld-fehéreket a csapatkapitány Keresztes Krisztián és Buna Gábor, a Gyirmót labdarúgóit pedig Hajdú Ádám és Soltész Dominik képviselte.

A sorsolás úgy hozta, hogy városi rangadóval kezdődik a másodosztályú bajnokság, hiszen a nyitó fordulóban vasárnap a Gyirmót FC az ETO FC Győrt fogadja. A két csapat a feljutást célozta meg, ehhez nem csak az első mérkőzést kell megnyerni, ám ez a meccs mégis különös jelentőséggel bír.

„Nagyok az elvárások, nemcsak a vezetőség és saját magunk részéről, de a szurkolóktól is, ez természetes, hiszen az ETO-nak mindig teljesíteni kell. Megerősödött a keret, az utóbbi négy-öt hétben próbáltunk csapatot építeni az érkező játékosokból, úgy gondolom, ez sikerült, kíváncsian várjuk a hétvégét” – mondta a bajnoki rajttal kapcsolatban Keresztes Krisztián, akire a játéka mellett egyéb fontos feladat is vár, hiszen csapatkapitányként vezetheti ki az ETO-t a pályára. „Kivételesnek érezhetem magam, hogy megkaptam ezt a megtisztelő feladatot, de nyomásként élem ezt meg. Próbálom irányítani a társaimat, próbálok segíteni főleg a nehéz pillanatokban. Fizikálisan rendben vagyunk, fejben kell megfelelően ráhangolódni a mérkőzésre” – tette hozzá az ETO kapitánya.

A Gyirmót egyik meghatározó játékosa, Hajdú Ádám tavaly egy sérülés miatt hosszabb pihenőre kényszerült, most azonban teljesen egészségesen várja a meccset.

„A fejsérülésem szerencsére már a múlté, a fejelés még nem igazán megy, de ha adódik egy ilyen ziccer, akkor természetesen megpróbálom a kapuba juttatni a labdát. Az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk, a legutóbbi első osztályba jutásunknak ez volt a kulcsa. Az utóbbi idényben volt egy olyan pont, amikor elvesztettük a fonalat, megingott az önbizalmunk. Ha most jól rajtolunk, akkor a magabiztossággal sem lesz gond. Nyilván nem a döntetlenért megyünk ki a pályára, győzni akarunk” – utalt Ádám ezzel a mondattal a rádió stúdióban lejátszott csocsó mérkőzésre, amely 2–2-es döntetlennel ért véget.

„Minden szezon előtt óriási a várakozás az első meccsre, teljesen felpörögve állunk elébe. Tudja az összes játékosunk, hogy különleges téttel bír ez a találkozó, beleadunk mindent és egy kemény meccset játszunk vasárnap. A cél a feljutás, egy profi játékosnak ez nem teher kell, hogy legyen a vállán, hanem plusz motiváció. Teljesen mindegy egyébként hogy helyi rangadó egy meccs, vagy egyéb bajnoki találkozó, az alap, hogy meg kell nyerni” – mondta az ETO védője, Buna Gábor. Hasonlóan optimistán tekint a vasárnapi meccsre Soltész Dominik, a Gyirmót focistája is. „Természetesen minden edző más és más, Csizmadia Csaba egy győzni akaró domináns futballt akar játszatni velünk, ehhez mi partnerek vagyunk, próbáljuk felvenni az ő stílusát. Remélem, úgy végződik a rangadó, ahogy a tavalyi két meccsünk az ETO ellen. Akkor mindkétszer győztünk.”

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #csocsó | #ETO FC Győr | #Gyirmót FC | #Győr+ Rádió |