Gyirmót – ETO derbi: bizakodóak vagyunk!

Mireider Máté Fotó: ETO FC Győr
2023.07.30. 10:35

Világi Oszkár kijelentette: az első helyért kell küzdenie a csapatnak, és jó meccsekkel akarják visszacsábítani a nézőket - Mireider Máténak, a Győr+ Online főszerkesztőjének jegyzete.

Némileg túlzó lenne olyan focis közhelyekkel kezdenem, hogy vasárnaptól ismét megtelik a katlan, felzúg a közönség, és minden héten háború lesz. Pár héttel ezelőtt, amikor kisorsolták a másodosztályú férfi labdarúgó liga meccseit, úgy sommáztam barátaimnak, hogy újra indul a reményvesztett szotyizgatás, és a céltalan kalandozgatás az országban.

Márciusban, amikor Nagy Roland kollégám beszélgetett a Spílerben Köteles Lászlóval, az ETO sportigazgatójával, sokan megmosolyogtuk azt a kijelentést, hogy a mostani szezonban majd a feljutásért küzd a csapat.

A szezon végére ez a kijelentés már inkább kínosnak tűnt, május végén pedig rendkívül keserű szájízzel zártuk a bajnokságot. Ahogy akkor – hogy a nyomdafesték is elbírja – fogalmaztam az újságban: elégedetlenek voltunk.

Aztán elkezdtek jönni az igazolások, a felkészülési meccsek, most pedig azt érzem, hogy bizakodunk. Világi Oszkár kijelentette: az első helyért kell küzdenie a csapatnak, és jó meccsekkel akarják visszacsábítani a nézőket. Szurkolóként ez sokkal barátságosabb, mint amikor tavaly hiányolták a drukkereket, miközben a csapat teljesítménye legfeljebb paródiavideókba illett volna bele. Ezt – talán megengedik – a többi szurkoló nevében is köszönöm! Mi ott leszünk a lelátón, és reméljük, a szezon végén már nem bizakodunk, hanem együtt örülünk.

És ne legyünk igazságtalanok: két csapat küzdjön a feljutásért, legyen meg a dupla győri öröm! Vasárnap elrajtol a másodosztály, és kemény szezonnak nézünk elébe: patinás pesti klubokkal kell küzdenie mindkét győri gárdának, miközben a mezőnyt szűkíti az MLSZ, így sok csapat az életéért fog harcolni a pályán. Sok sikert, sok gólt a győrieknek, kerüljünk vissza a férfifociban is az élmezőnybe – ennél többet nem kívánhatok.

_______________________________________________________________________________________________________________

(A találkozóról, amely ma 17.30-kor kezdődik Gyirmóton, többször is hírt adunk a nap folyamán, és a helyszínről jelentkezünk!)

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #sport |