Gyirmót és ETO: javulni kell

Pécskai István Gyirmót FC
2023.01.31. 18:33

Nem a tervek szerint indult a tavaszi szezon a labdarúgó-NB II-ben szereplő Gyirmót és ETO FC számára. A két győri együttes egyaránt döntetlent játszott a nyitányon: előbbi a Doroggal hazai pályán, utóbbi pedig a Szegeddel szemben idegenben végzett 1-1-re.

Főként a gyirmóti szurkolók számára lehetett nagy csalódás az eredmény, hiszen a dorogiak a tabella utolsó helyén szerénykednek. A vendégek ráadásul egészen a 83. percig vezettek az Alcufer-stadionban, végül Berki István találata mentette meg a vereségtől a hazaiakat.

„Masszívan és agresszívan védekeztek a vendégek, akik ellen kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, így a gólunk csak az egyenlítésre volt elég” – értékelte a mérkőzést Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője.

A klubnál egyébként a tavaszi folytatást megelőzően határozott célként fogalmazták meg a mielőbbi visszakerülést az élvonalba. Tamási Zsolt szakmai igazgató elmondta, hogy a két évvel ezelőtti nagy tavaszi menetelés megismétlésétől remélik a feljutást. Akkor elképesztő hajrát produkált a csapat, s komoly hátrányt ledolgozva kivívta az élvonalba kerülést.

Az ETO FC nagyon közel állt ahhoz, hogy idegenben megverje a Szegedet: a gárda Lacza Alex góljával már a 24. percben megszerezte a vezetést, s úgy tűnt, három ponttal távozhat a Szent Gellért Fórumból. A hazaiak azonban a 88. percben – már emberelőnyben játszva – kiegyenlítettek. Pedig az ETO egy győzelemmel közelebb férkőzhetett volna városi riválisához a tabellán. A táblázaton a zöld-fehérek jelenleg a nyolcadik helyen állnak, négy ponttal maradnak el a hatodik pozícióban tanyázó Gyirmóttól. Az ETO-nál a szezon hátralévő részétől azt remélik, hogy a fiatal játékosok rutint szereznek, s a következő idényben már eséllyel pályázhatnak a feljutásra.

Tímár Krisztián, a gárda vezetőedzője a találkozót megelőzően egyébként arról beszélt, hogy csapata az ősszel sok mérkőzésen jobban játszott ellenfelénél, mégsem tudta megnyerni az adott találkozót. Sajnos hasonló volt a forgatókönyv a szegediek ellen, csupán néhány percen múlt a győzelem…

Az őszi idényben hazai pályán kifejezetten jól játszottunk több mérkőzésen is, amelyeket aztán sajnos nem tudtunk megnyerni. Mindig próbáljuk kijavítani a hibákat. A munkában hiszünk, s csak ezzel kell foglalkoznunk, hiszen a stabil tulajdonosi háttér adott. Már a tavaszi szezonban látható lesz a fejlődés. Szeretnénk kiegyensúlyozottabban teljesíteni. Az átigazolások jól sikerültek, fizikálisan meg tudtuk erősíteni a csapatot. Hiszek a projektünkben és abban, hogy fejlődni fogunk, és sikeresek leszünk” – mondta Tímár Krisztián.

Az ETO a következő fordulóban zöld-fehér rangadót játszik, hazai pályán fogadja vasárnap a Haladást. A Gyirmót ugyancsak vasárnap lép pályára a Békéscsaba otthonában. Mindkét győri csapat szurkolói bíznak benne, sikerül győzelemmel feledtetni az előző fordulóbeli botlást.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Gyirmót FC | #NB II |