Gyere Te is pickleballozni!

Ficsór Dávid
2024.01.02. 13:37

Egy új sportág bontogatja szárnyait a Győr melletti Börcsön. A Pickleball egy innovatív, elképesztő gyorsasággal fejlődő sportág világszerte, amely a tenisz, a tollaslabda, valamint az asztalitenisz ötvözetéből tevődik össze.

A pálya mérete megegyezik a tollaslabda pálya méretével, a háló a teniszpálya hálójához hasonló – annál némileg alacsonyabb.

Börcsön Komáromi Róbert és fia igyekszik minél szélesebb körben megkedveltetni a pickleballt, s úgy néz ki, egyre többen kapnak kedvet a sportághoz. Már egy egyesületet is alapítottak, ami a Man at Work 0-0-2 Pickleball SE névre hallgat.

Hetente legalább két alkalommal a helyi kemény borítású kispályán jönnek össze játszani egy jót a mozogni vágyók. Mivel a pickleballt teremben is lehet játszani, ezért rögtön január elején kihasználja az alkalmat az egyesület és Öttevényen szerveznek sportágbemutatót a hétvégén.

„A Győr melletti Öttevény sem maradhat ki a pickleball őrületből. Akinek van kedve megismerkedni szeretett sportágunkkal, ne habozzon! A pickleball kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül bárki számára ajánlott” – mondta el Komáromi Róbert.

Január 7-én vasárnap 14:00-18:00-ig az öttevényi Földváry Tibor Sportcsarnokba várnak minden érdeklődőt a szervezők. Részletek a plakáton, egy kis szabályismertető, bemutató videó pedig az alábbi videón látható: 

Kapcsolódó témák: #Börcs | #Győr-Moson-Sopron | #pickleball | #sport |